Menu
 

Jūrmalā saullēktu sagaidīs ērģeļmūzikas skaņās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Šāgada “Jūrmalas festivālu” ieskandinās nebijis notikums – 22. jūlija rītā plkst. 4.00 Dzintaru pludmalē ar ērģeļmūzikas skaņām tiks sagaidīts saullēkts. Īpašo koncertu jūras krastā sniegs pasaulslavenā latviešu ērģelniece, Hamburgas Elbas filharmonijas goda māksliniece Iveta Apkalna.

Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka pastāstīja, ka koncerts sāksies tumsā pirms saullēkta un savu kulmināciju sasniegs, saulei lecot ap plkst. 5.05. Tā būs iespēja izbaudīt pavisam unikālu akustiku, kurā majestātiskās ērģeļmūzikas skaņas saplūdīs ar vēja, jūras un koku šalkoņu. Jaunās dienas sākumā pašā jūras krastā klausītāji baudīs Johana Sebastiāna Baha, Filipa Glāsa, Ferenca Lista, Aivara Kalēja, Imanta Zemzara un Jāzepa Vītola skaņdarbus, piedzīvojot nedzirdētu dabas un ērģeļmūzikas mijiedarbību.

Koncertu būs iespējams klausīties gan pludmalē, gan arī uz ūdens, ierodoties ar savu laivu. Darbosies arī tuvumā esošās kafejnīcas. Ieeja bez maksas. AS "Pasažieru vilciens" ir norīkojis papildus vilcienu plkst. 3.02 no Rīgas uz Dzintariem, lai mūzikas gardēžus atvestu izbaudīt skaisto priekšnesumu saullēktā.

“Jūrmalas festivāla” goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.