Menu
 

Otrdiena, 03 Augusts 2021

VVD par pārkāpumiem piekrastes kāpu aizsargjoslā varēs sodīt bez transportlīdzekļa vadītāja klātbūtnes

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) turpmāk varēs piemērot naudas sodu par neatļautu transportlīdzekļa apstāšanos vai stāvēšanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes krasta kāpu aizsargjoslā un pludmalē arī situācijās, kad transportlīdzekļa vadītājs neatradīsies pārkāpuma izdarīšanas vietā. To paredz VVD un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) noslēgtā vienošanās par sadarbību apstāšanās vai stāvēšanas noteikumu kontrolē. Naudas sods par šādu pārkāpumu var sasniegt 350 eiro.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Vai jūs apmeklējat kapusvētkus?

Kapusvētki ir īpaša tradīcija, kad cilvēki pulcējas visās Latvijas kapsētās tuvinieku lokā un piemin sev tuvos aizgājējus, kas devušies mūžībā. Kapa vietu apmeklēšanas un aizgājēju pieminēšanas tradīcija ir ierindota pat Latvijas kultūras kanonā. Oficiāli kapusvētkus Latvijā atzīmē kopš 1911. gada, un šos svētkus ieviesa rakstnieks un mācītājs Andrievs Niedra, kurš bija novērojis latviešiem raksturīgo tradīciju pulcēties un svinēt dažādus notikumus ārpus mājām, tāpēc kapusvētki ir pilnībā atbilstoši šādai ierašai. Augusts un septembra sākums ir ierastākais laiks, kad novados visā Latvijā tiek svinēti kapusvētki.

Lasīt vairāk...

Ārste: Ar uzturu neuzņemam pietiekami daudz svarīgās omega-3 taukskābes

Vasara ir gadalaiks, kad cilvēki jūtas enerģiskāki, pavada daudz laika svaigā gaisā, veic daudzveidīgas fiziskās aktivitātes un vairāk ēd sezonālos dārzeņus, augļus un ogas. Tomēr daudzas organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši omega-3 taukskābes, netiek uzņemtas pietiekamā daudzumā. Cilvēka labsajūtas un veselīga dzīvesveida pamatpostulāti ir kustības, veselīgs uzturs un stabila nervu sistēma, un divi no tiem ir cieši saistīti ar omega-3 taukskābju klātbūtni organismā, bez kurām var rasties daudzas veselības problēmas.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Vecākiem un bērniem kopīgi jāizstrādā noteikumi tehnoloģiju lietošanai

Pieaugot tehnoloģiju izplatībai un to lomai mūsu dzīvēs, aizvien biežāk tiek diskutēts arī par tehnoloģiju lietošanu un nozīmi bērnu dzīvēs. Kamēr vieni uzskata, ka pēc iespējas jāattālina bērna “tikšanās” ar tehnoloģijām, citi saskata tajās iespēju palīdzēt bērnam mācīties un apgūt jaunas lietas. Tehnoloģijas, lietotas ar mēru, ir lielisks mācību procesa rīks. Bērnam nebūs saprotams, kāpēc viņam liegts tas, ko vecāki ikdienā lieto, nereti pat ļoti bieži.

Lasīt vairāk...

VVD informēs Siguldas un Ropažu novadu iedzīvotājus par paveikto sērskābā gudrona dīķos Inčukalnā

  • Publicēts Vide

Valsts vides dienests (VVD) aicina Siguldas un Ropažu novada iedzīvotājus uz tikšanos Dienvidu sērskābā gudrona dīķa teritorijā 11. augustā plkst. 16.00. Tikšanās laikā būs iespēja iegūt detalizētu informāciju par pabeigtajiem sanācijas darbiem, paredzēto uzraudzību un monitoringu Dienvidu un Ziemeļu sērskābā gudrona dīķos, kā arī saņemt atbildes uz dažādiem iedzīvotājus interesējošiem jautājumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.