Menu
 

Siguldas 1. pamatskolas komanda uzvarējusi video konkursā "Radi. Dari. Aizsargā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - sigulda.lv Foto - sigulda.lv

Siguldas 1. pamatskolas 5. klases skolnieces Ērika Brikmane, Loreta Lebedoka un Evelīna Markevica skolotājas Lolitas Šteinbergas vadībā ieguvušas pirmo vietu un Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas Skolēnu trofeju par projektu “Aizsargā savu izgudrojumu” video konkursā skolēniem, ko otro gadu organizēja Patentu valde kopā ar sadarbības partneriem. Konkurss tiek rīkots, lai sekmētu bērnu un jauniešu izpratni par rūpnieciskā īpašuma nozīmi, tā pielietojumu uzņēmējdarbībā, kā arī attīstītu radošumu un rosinātu zinātkāri.

Informācija Siguldas novada pašvaldības vietnē liecina, ka video autores rosina savu radošo darbu izmantot kā informatīvu mācību līdzekli pirmsskolas un sākumskolas skolēniem, lai skaidrotu, kas ir patents, kā un kāpēc to ir svarīgi iegūt. Video konkursa uzvarētājas uzskata, ka bērnu auditoriju par nopietnām lietām un jēdzieniem var uzrunāt tieši caur iztēli, rotaļu un pasaku tēliem.

Skolnieces un viņu skolotāja atklāj, ka dalība konkursā bija vērtīga pieredze, kuras laikā audzēknes ieguva jaunas zināšanas un prasmes, kā arī pilnveidoja jau esošos talantus vizuālajā, teātra un mediju mākslā, literatūrā.

Konkursā tika aicināti piedalīties 4.–12. klašu skolēni, un dalībniekiem bija jāveido divu minūšu garu videomateriālu, kas aicina respektēt un aizsargāt intelektuālā īpašuma tiesības. Skolēni pievērsušies dažādām ar intelektuālā īpašuma aizsardzību saistītām tēmām – radošums un oriģinalitāte, autortiesību ievērošana, patentu, preču zīmju un dizainparaugu aizsardzība un to nozīmīgums uzņēmējdarbībā, kā arī negodprātīgas rīcības ierobežošana un viltojumu apkarošana.

Video konkursā “Radi. Dari. Aizsargā” šogad kopumā tika saņemti 33 pieteikumi no 27 Latvijas skolām. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.