Menu
 

Valdība varētu lemt par individuālo nodarbību aizliegumu līdz 8.janvārim

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Ceturtdien valdībā varētu lemt par individuālo nodarbību aizliegumu līdz nākamā gada 8.janvārim, Latvijas Pašvaldību savienības rīkotajā videokonferencē sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Vaicāta, vai plānotas izmaiņas interešu izglītībā, ministre klāstīja, ka tas būs sarunu temats šodien, piebilstot, ka, iespējams, individuālās nodarbības tiks aizliegtas. Tās tad būtu jāīsteno attālināti.

Vienlaikus šai konferencē ministre teica, ka, lai atgrieztu mācības klātienē, nepieciešams, lai uzlabotos kopējā epidemioloģiskā situācija. Šuplinska minēja, ka, iespējams, skolām jāizvērtē iespēja pēc jaunā gada strādāt divās maiņās, piemēram, 1.-6.klase nāktu no rīta, bet 9. un 12.klase - pēcpusdienā.

Pakāpeniski būtu jāplāno arī 7., 8., 10. un 11.klašu izglītojamo atgriešana mācībās klātienē, piemēram, pa klašu grupām pārmaiņus. To varētu īstenot, nedēļu mācoties skolā, nedēļu attālināti.

Tāpat ministre teica, ka pagaidām maskas uztveramas kā obligātas, taču, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, varētu pārskatīt prasību par trīs kvadrātmetriem uz vienu skolēnu. Viņa uzsvēra, ka ar 11.janvāri vēl nevarēs pavisam atteikties no abām minētajām prasībām, atkārtoti iesakot ieviest skolā darbu maiņās, lai atgrieztu mācības klātienē.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība šodien lems par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.