Menu
 

Klātienes mācības jaunākajās klasēs varēs rīkot četros Pierīgas novados, nodarbības svaigā gaisā – sešos Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Klātienes mācības jaunākajās klasēs varēs rīkot četros Pierīgas novados, nodarbības svaigā gaisā – sešos

No nākamās nedēļas klātienes mācības 1.-4.klasēs varēs rīkot 47 epidemioloģiski drošās pašvaldības, bet formālās un neformālās izglītības nodarbības ārtelpās grupā līdz 20 personām – 52 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija.

Pierīgā Ropažu un Saulkrastu novadiem, kuros klātienes mācības jaunāko klašu skolēniem varēja notikt jau šonedēļ, pievienojušies Garkalnes un Mālpils novadi. Savukārt nodarbības ārtelpās varēs notikt vēl arī Inčukalna un Mārupes novados.

Šobrīd 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Ropažos ir 176, Saulkrastos 223, Garkalnē 213, Mālpilī 210, Inčukalnā 236 un Mārupē 246.

Klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem var notikt pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Tomēr, pašām izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārtējās pašvaldībās, pašvaldības klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem vienā vai vairākās skolās var arī neatsākt.

Atsevišķos gadījumos, vadoties no epidemioloģiskajiem apstākļiem, kas mazina Covid-19 izplatības riskus, mācību procesu klātienē 1.-4. klasē var nodrošināt arī tad, ja 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 200, bet ne vairāk kā 220, lemjot par klātienes mācību atsākšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā. Savukārt, ja saslimstības rādītājs ir ne vairāk par 250, var lemt par klātienes mācību turpināšanu konkrētajā administratīvajā teritorijā.

Tuvu nepieciešamajiem kritērijiem klātienes mācību atsākšanai, pēc SPKC datiem, šobrīd Pierīgā ir Babītes (270), Baldones (297), Ikšķiles (263) un Siguldas (267) novadi.

Iepriekš:

Mācības klātienē – vairāk nav nekā ir

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.