Menu
 

Ādažu vidusskolas skolotāji varēs lemt, vai nodrošināt mācību vielu arī mājās palikušajiem bērniem Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu vidusskolas skolotāji varēs lemt, vai nodrošināt mācību vielu arī mājās palikušajiem bērniem, piektdien informējot par klātienes mācību uzsākšanu Ādažu vidusskolā, teica skolas direktors Česlavs Batņa.

Batņa informēja, ka no pirmdienas, 19.aprīļa, Ādažu vidusskola atsāks klātienes mācības.

Saskaņā ar skolas padomes veikto aptauju, Ādažu novadā divas trešdaļas vecāku atbalsta klātienes mācību atsākšanu, taču viena trešdaļa ir pret. Viņš uzsvēra, ka vecākiem ir iespēja drošības apsvērumu dēļ paturēt bērnus mājās, taču šādā gadījumā pašiem pamatā jāuzņemas atbildība par apmācību nodrošināšanu. 

Ja vecāki pieņems lēmumu, ka bērni turpinās mācīties mājās, tad ar vecākiem sazināsies pedagogi, lai vienotos par turpmāko mācību gaitu. Skolotājiem būs iespēja izvēlēties, vai turpināt šiem bērniem nodrošināt tiešsaistes mācības audio formātā un bērni varēs piedalīties stundās kā klausītāji, vai arī piedāvāt šiem bērniem individuālus uzdevumus.

Par šādu rīcības modeli nav pieņemts centralizēts lēmums, bet tā būšot katra skolotāja individuāls lēmums.

No pirmdienas, 19.aprīļa, mācības klātienē atsāks Ādažu vidusskolas 1. - 6. klašu un 12.klašu skolēni. Savukārt rotācijas kārtībā uz skolu nāks arī 8. un 9. klašu skolēni, bet vēl pēc nedēļas 7. - 9. klašu skolēni. 

9. klašu skolēniem klātienes nodarbības paredzētas turpmākās divas nedēļas, jo viņiem sākušies pārbaudes darbi.

Batņa arī informēja, ka skolā būs jāievēro Covid-19 ierobežošanas pasākumi, kā arī bērniem būs jānēsā sejas maskas.

Kā ziņots, no nākamās pirmdienas 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 55 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, kas ir par piecām pašvaldībām vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.