Menu
 

Klātienes mācības no nākamās nedēļas Pierīgā varēs rīkot vienīgi Baldones novadā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Baldones vidusskola. Foto - arhīvs Baldones vidusskola. Foto - arhīvs

No nākamās nedēļas klātienes mācības 1.-4.klasēs un 12.klasē, kā arī rotācijas kārtībā 7.-9. un 10.-11.klasē varēs tikai vienā Pierīgas pašvaldībā – Baldones novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. Pēc pagājušās nedēļas datiem, epidemioloģiski drošo pašvaldību skaitā nebija neviena Pierīgas novada.

14.aprīlī Baldones novadā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju bija 204, līdz ar to, Baldones vidusskolas un Baldones Mūzikas pamatskolas skolēni varēja uzsākt mācības klātienē no 19.aprīļa. Taču nedēļu vēlāk šis rādītājs bija pieaudzis līdz 334, un skolēni atkal pārgāja uz attālināto mācību procesu. Šābrīža Covid-19 gadījumu skaits novadā nokritis līdz 130, līdz ar to skolās no 10.maija varētu atsākt klātienes mācības. Latvijā kopumā tādu pašvaldību, kurās epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē, ir 31.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju tuvu klātienes mācību atsākšanai nepieciešamajai normai Pierīgā ir Babītes novadā (279) un Stopiņu novadā (305). Savukārt vairākos novados, kur vēl nesen varēja īstenot mācības klātienē, tas strauji pieaudzis, tostarp Ādažos (834), Siguldā (634), Inčukalnā (510), Krimuldā (499) un it īpaši Ropažos (1127), kur gan 44 saslimušie reģistrēti Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos.

Jāatgādina, ka no 6.aprīļa visā valsts teritorijā atļautas klātienes mācības 12. klašu skolēniem, stingri ievērojot drošības pasākumus un veicot gan pedagogu, gan jauniešu testēšanu. No 6. aprīļa arī paplašināts to klašu loks, kuras epidemioloģiski drošajās teritorijās var mācīties klātienē. Līdz šim drošajās pašvaldībās klātienes mācības varēja īstenot 1.-4. klasēs, bet turpmāk šāda iespēja ir arī 5. un 6. klašu skolēniem tajās pašvaldībās, kurās divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200 (atsevišķos gadījumos – 220).

Izvērtējot iespējas ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, skolas dibinātājs var pieņemt lēmumu rotācijas kārtībā klātienes mācības īstenot arī 7.-11.klasē, piemēram, divas dienas nedēļā.

Reģistrēto Covid-19 gadījumu biežums uz 100 000 iedzīvotāju pēdējās 14 dienās tajos Pierīgas novados, kas kādā brīdī atbilda “epidemioloģiski drošu” pašvaldību kritērijiem. Dati – SPKC

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.