Menu
 

Starptautiskā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursa "Bebr[a]s" laureātu vidū – salaspilietis un ķekaviete

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Noslēdzies starptautiskā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursa "Bebr[a]s" fināls Latvijā, informēja uzņēmuma "Visma" pārstāve Ilze Nilandere.

Viņa pavēstīja, ka konkursa otrajā un noslēdzošajā kārtā tiešsaistē piedalījās gandrīz 100 skolēnu no 5. līdz 12.klasei. Savukārt konkursa pirmajā kārtā piedalījās vairāk nekā 17 000 skolēnu no visas Latvijas.

Konkursā "Bebr[a]s" varēja piedalīties ikviens 5. līdz 12.klašu skolēns, kurš vēlas pārbaudīt savu prāta asumu un loģisko domāšanu matemātikā un informātikā. Konkursā piedalījās skolēni no 345 Latvijas skolām.

Vairums no konkursa dalībniekiem pirmajā kārtā pārstāvēja tieši Latvijas reģionu skolas - 73% no visiem dalībniekiem bija no skolām ārpus Rīgas. 27% no visiem dalībniekiem bija no Rīgas reģiona skolām. Tām sekoja Vidzemes reģiona skolas - 23%, Latgales - 20%, Kurzemes - 16% un Zemgales reģiona skolas - 14%.

5. līdz 6.klašu grupā pirmo vietu ieguvis rists Lukass Rublāns no Mežinieku pamatskolas, otro vietu - Rojs Loze no Rīgas Franču liceja, bet trešo - Estere Nukša no Ķekavas vidusskolas.

7. līdz 8.klašu grupā pirmo vietu ieguva Uvis Gūtmanis no Salaspils 1.vidusskolas, otro vietu - Raivis Ošis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, bet trešo - Diāna Stecka no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas.

9. līdz 10.klašu grupā ar pirmo vietu godalgots Ansis Gustavs Andersons no Druvas vidusskolas, ar otro vietu - Adriāns Piliksers no Pirmās Programmēšanas skolas, ar trešo - Mārcis Kurpnieks no Rīgas 25.vidusskolas.

11. līdz 12.klašu grupā pirmo vietu ieguva Kalvis Lazdiņš no Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, otro vietu - Milana Komisarova no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, bet trešo vietu - Dāvis Krasts no Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas.

Nilandere norādīja, ka uzvarētāji saņēma praktiskas balvas, kas palīdzēs mācīties programmēt, iepazīt elektronikas projektu pasauli, veidot savu robotu un vienlaikus izklaidēties, apgūstot jaunas zināšanas un prasmes.

"Bebr[a]s" konkurss 2004.gadā aizsākās Lietuvā, kur tam pamatus lika Viļņas Universitātes profesore Valentīna Dagiene. Konkurss ir tradīcija, ko no Baltijas pārņēmusi visa pasaule.

"Bebr[a]s" pasaulē ir ieguvis lielu popularitāti - tajā piedalās jau 52 valstis, kopā vairāk nekā trīs miljoni skolēnu. Latvijā jau piekto gadu konkursu organizē informācijas tehnoloģiju uzņēmumu grupa "Visma" sadarbībā ar Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta pētnieku Mārtiņu Opmani.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.