Menu
 

Siguldas novada skolas starp Rīgas reģiona līderiem digitālo mācību resursu izmantošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Letonika" Ilustrācija - "Letonika"

Sabiedrība “Tilde” ir apkopojusi datus par zinību resursa “letonika.lv” lietojumu 2021. gadā. Siguldas novada skolotāji un skolēni ir Rīgas reģiona līderi šī digitālā mācību līdzekļa izmantojumā.

Siguldas novadā ir desmit vispārējās izglītības iestādes. Aizvadītajā gadā resurss “letonika.lv” ir palīdzējis mācībās astoņās Siguldas novada skolās. Visaktīvākā ir bijusi Siguldas Valsts ģimnāzija – skolas pedagogi un skolēni “Letonikas” resursus 2021. gadā ir izmantojuši vairāk nekā 22 500 reižu.  Šī skola, ņemot vērā skolēnu skaitu, ir absolūtais līderis visā Rīgas reģionā.

Starp aktīvākajām skolām ierindojušās arī Krimuldas vidusskola, Mores pamatskola un Laurenču sākumskola. Laurenču sākumskola ir visaktīvākā resursa izmantotāja starp visām Latvijas sākumskolām. Pagājušā gada laikā “letonika.lv” noderēja vairāk nekā 33 tūkstošiem skolotāju un skolēnu no 539 skolām visā Latvijā. Visvairāk tika pieprasīts tāds saturs kā daiļliteratūra, vārdnīcas, citi valodu resursi un dažādos formātos izmantojamas darba lapas. Īpaši latviešu valodas, literatūras un kultūrvēstures jomā.   

“Letonika” ir mācību līdzeklis, kas vairāk noder humanitāro mācību priekšmetu apguvei. Tādēļ īpaši ir jāuzteic šo skolu latviešu valodas un literatūras skolotāji un bibliotekāri, kuri ir pilnveidojuši digitālās prasmes un spējuši veiksmīgi integrēt digitālos resursus mācību procesā. Tas nebūtu iespējams bez skolas vai pašvaldības atbalsta, nodrošinot iespēju, ka arī humanitāro priekšmetu stundās un mājas uzdevumu veikšanā skolotāji un skolēni var piekļūt digitāliem tiešsaistes materiāliem, norāda “Letonika”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.