Menu
 

LNKC: Dalība LIZDA streikā būs centra pārraudzībā esošo profesionālo izglītības iestāžu pedagogu lēmums

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Dalība Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) pedagogu streikā būs Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārraudzībā esošo profesionālo izglītības iestāžu pedagogu lēmums, informēja LNKC Linda Ertmane.

Viņa uzsver, ka LNKC ir paudis savu nostāju pedagogu darba samaksas jautājumos, piedaloties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izveidotajā darba grupā, sniedzot priekšlikumus profesionālās izglītības pedagogu darba samaksas paaugstināšanai un darba slodžu sabalansēšanai, kā arī sniedzot komentārus par informatīvo ziņojumu par priekšlikumiem pedagogu darba samaksas paaugstināšanai un darba slodžu sabalansēšanai periodam no 2023.gada 1.septembra līdz 2027.gada 1.septembrim".

Pēc Ertmanes paustā, LNKC redzeslokā ir nepilnības profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksas apmērā, salīdzinot ar vispārizglītojošo skolu pedagogiem noteikto darba samaksas aprēķinu par vienu stundu, tāpat veicama profesionālās ievirzes pedagogu darba slodzes sabalansēšana.

LNKC pārstāve akcentēja, ka arī šobrīd IZM sniegtajos priekšlikumos par iespējamiem pedagogu darba samaksas risinājumiem nav plānoti uzlabojumi profesionālās izglītības pedagogu darba samaksai.

LNKC joprojām uzskata, ka priekšlikumi pedagogu darba samaksas un slodzes izmaiņām ir vienādi jāpiemēro visiem pedagogiem, neatkarīgi no tā, vai skolotājs mācību priekšmetu pasniedz vispārējā vai profesionālā izglītībā. Neloģiska šķiet arī kopējā sistēmas maiņa - darba slodzes izmaiņas uz 40 stundām tikai vienam segmentam -, turklāt mācību gada vidū.

Ertmanes uzsver, ka dalība streikā ir katra pedagoga individuāls lēmums. LNKC joprojām aicina rast un piedāvāt tādus risinājumus, lai visā izglītības sistēmā iesaistītiem pedagogiem būtu vienādi darba apstākļi un līdzvērtīgs darba samaksas aprēķina princips, saņemot adekvātu atalgojumu par ieguldīto darbu.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.