Menu
 

Par SEB skolu vēstnešiem gatavojas kļūt 113 jaunieši, arī no Pierīgas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - youtube.com Foto, video - youtube.com

Jau otro gadu “SEB banka” visās trīs Baltijas valstīs īsteno Skolu vēstnešu programmu, aicinot 10.un 11.klašu skolēnus kļūt par finanšu pratības ekspertiem un vadīt finanšu pratības lekcijas savās skolās. Šogad vēlmi kļūt par skolu vēstnešiem izteica 250 jaunieši, no kuriem 113 (32 – Latvijā, 49 – Lietuvā un 32 – Igaunijā) turpinās apmācību programmas ietvaros.

Latvijā šogad programmā piedalās jaunieši no Rīgas, Salaspils, Ķekavas, Valdlaučiem, Olaines, Jūrmalas, Cēsīm, Priekuļiem, Rēzeknes, Rudbāržiem, Valmieras, Jelgavas, Daugavpils, Valkas, Limbažiem, Jēkabpils un Liepājas.

Astoņu mēnešu garas programmas laikā SEB apmācīs izvēlētos skolēnus un sniegs lekcijas ne tikai par finanšu pratību, proti, uzkrājumiem, ieguldījumiem, budžeta plānošanu, bet arī par citām pamatprasmēm, piemēram, publisko uzstāšanos, personīgā zīmola veidošanu un komunikāciju sociālajos tīklos. Turklāt šogad būs arī jauna lekcija par uzņēmējdarbību, pēc kuras sekos dizaina domāšanas darbnīca, kas palīdzēs padziļināti izprast, kā radīt idejas un tās ātri testēt. Pēc mācību kursa noslēgšanas skolēni tiks aicināti lasīt lekcijas par finanšu pratību dažādās klasēs savās skolās.

Programma ilgs astoņus mēnešus, kuru laikā skolēni apgūst īpašu mācību materiālu, pieslēdzoties lekcijām attālināti. Visas programmas garumā dalībniekus atbalsta mentori no “SEB bankas”.

Programmas ietvaros skolēni apgūst materiālu par konkrētu tēmu un tad šo lekciju (kopumā būs četras lekcijas par dažādām tēmām) novada klasēm savās skolās. Pirmās SEB Skolu vēstnešu programmas laikā tās dalībnieki Latvijā vien novadīja 130 lekciju, ko noklausījās vairāk nekā 2600 skolēnu.

“Esam gandarīti par jauniešu interesi iesaistīties un kļūt par finanšu pratības vēstnešiem. Nesen veicām vecāku aptauju un secinājām, ka apmēram puse vecāku salīdzinoši reti runā ar bērniem par finanšu jautājumiem, naudas izmantošanu un budžeta plānošanu. Vien 9% norāda, ka ikdienā ar bērniem pārrunā šo tēmu. Tāpēc skolu vēstnešu programmai ir svarīga nozīme jauniešu finanšu zināšanu uzlabošanā. Un SEB skolu vēstneši jau pavisam drīz būs tie, kuri dalīsies savās zināšanās ar klasesbiedriem un citiem skolēniem,” norāda SEB Skolu vēstnešu programmas vadītāja Ance Āboliņa.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.