Menu
 

Pamatskolēnus aicina piedalīties konkursā un piedāvāt idejas tīra ūdens pieejamības uzlabošanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ventspils Augsto tehnoloģiju parks sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) ir izsludinājuši konkursu "Misija Jūra 2030", kurā 4.- 9. klašu skolēnus aicina izstrādāt idejas tīra ūdens pieejamības uzlabošanai, informēja konkursa organizatori.

Konkurss, kas norisināsies līdz 9.decembrim, ir daļa no Latvijas valsts tēla stratēģijas pasākumiem, kuru īsteno LIAA. Misijas mērķis ir veicināt Latvijas iesaisti starptautiski aktuālu problēmu risināšanā. Viena no šādām problēmām ir tīra ūdens pieejamība.

Konkursā skolēni savu pedagogu vadībā aicināti attīstīt pētnieciskās prasmes atbilstoši sava vecuma spējām, sagatavojot vienu video materiālu jebkādā pašu izvēlētā stilā un aprakstu teksta formā par pētījumu, kas atbilst tematam "Kā iegūt tīru ūdeni mūsu apkārtnē".

Darba tapšanā jāiesaistās vismaz 70% klases skolēnu un vienam pedagogam. Skolēniem videomateriālā jādemonstrē spēja izvirzīt pētījuma mērķi, noteikt uzdevumus mērķa sasniegšanai, pētījuma datu ieguves un analīzes process, kā arī izdarītie secinājumi.

Veicot pētījumu, svarīgi balstīties uz trim Latvijas tēla pamatvērtībām, proti, jaunrade, spēja savienot, elastīgums un adaptēšanās spēja, informē organizatori. Dalībnieku iesniegtos darbus vērtēs žūrija četru cilvēku sastāvā, kā arī tiks organizēts sabiedrības balsojums par skatītāju simpātiju balvas piešķiršanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.