Menu
 

Aicina apbalvojumam pieteikt kultūrizglītības nozarē talantīgos bērnus, jauniešus un skolotājus

  • Autors:  LETA
Foto - LNKC Foto - LNKC

Kultūras ministrija (KM) aicina līdz 10.martam pieteikt apbalvojumam bērnus un jauniešus vecumā no desmit līdz 25 gadiem, kuri pagājušajā gadā guvuši nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs, informēja KM.

Pēc KM paustā, ar augstāko apbalvojumu kultūrizglītības nozarē - KM apbalvojumu tiek novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs.

Apbalvojuma pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, kurās iegūtas godalgotas vietas.

KM apbalvojums tiek piešķirts ik gadu kopš 1998.gada. Balvas piešķiršanas norisi nodrošina Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC). Pērn par panākumiem 2021.gadā apbalvojumu saņēma 54 audzēkņi, kā arī viņu pedagogi un koncertmeistari.

Pieteikumi līdz 10.martam jāiesniedz LNKC, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 14-7, Rīgā, LV-1050, klātienē, pa pastu vai elektroniski parakstīti uz LNKC elektroniskā pasta adresi "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.".

Apbalvojuma pasniegšanas pasākums un laureātu izziņošana plānota maijā reizē ar LNKC iedibinātās Cimzes balvas pasniegšanu izcilākajiem kultūrizglītības pedagogiem.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.