Menu
 

Par tehniskiem traucējumiem piekļuvei centralizēto eksāmenu rezultātiem sodītas trīs IZM un VISC amatpersonas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par tehniskiem traucējumiem piekļuvei centralizēto eksāmenu rezultātiem divām Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonām un vienai Valsts izglītības satura centra (VISC) amatpersonai piemērots mēnešalgas samazinājums uz trim mēnešiem, aģentūra LETA noskaidroja ministrijā.

Lēmumu par piemēroto disciplinārsodu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā.

Kā vēstīts, pret IZM un VISC ierēdņiem tika ierosināta disciplinārlieta par centralizēto eksāmenu rezultātu paziņošanas kavēšanu un attiecīgo centralizēto eksāmenu sertifikātu izsniegšanas savlaicīgu nenodrošināšanu, kā arī par to, ka tika pieļauta arī tādu pamatizglītības sertifikātu izsniegšana, kuri neatbilst Ministru kabineta noteikumos minētajām prasībām.

Datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem, bija vērojami tehniski traucējumi. Pie to novēršanas strādāja četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji. Skolas datus par katru eksāmenu saņēma atsevišķi - no sākuma tika nodoti dati par matemātikas eksāmenu, bet dienu vēlāk arī par latviešu, vācu un franču valodas eksāmeniem. Tika atrisināta arī aizķeršanās ar datu nodošanu Valsts izglītības informācijas sistēmā, no kuras IZM izstrādātais e-pakalpojums datus iegūst "Latvija.lv".

Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmu izstrādāja uzņēmums AS "RIX Technologies" par 1 500 000 eiro. Savukārt Valsts izglītības informācijas sistēmas un minētā e-pakalpojuma uzturēšanu veic SIA "Corporate Systems".

Šis ir pirmais gads, kad 9.klašu absolventiem visos valsts pārbaudes darbos vērtējums tiks izteikts procentos.

Ja skolēns kādā no eksāmeniem nav ieguvis vismaz 10%, tad skolēns šajā mācību gadā saņēma liecību un atkārtoti kārtos noslēguma pārbaudījumus nākamā mācību gada noslēgumā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.