Menu
 

Aptauja: Bērnu un jauniešu drošību satiksmē uzlabotu mācību programmas skolās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Bērnu un jauniešu drošību ceļu satiksmē uzlabotu mācību programmas skolās, uzskata 59% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, izriet no Satiksmes ministrijas (SM) izglītojošās kampaņas "Laid kā lielais!" pētījuma rezultātiem.

Tikmēr 40% aptaujāto ieskatā bērnu un jauniešu drošību ceļu satiksmē uzlabotu tādi aizsargelementi kā ķivere un atstarotājs. Savukārt 38% respondentu par efektīvu risinājumu min izglītojošas kampaņas.

Kā liecina veiktā pētījuma rezultāti, par lielāko bērnu un jauniešu drošības risku ceļu satiksmē, pārvietojoties ar mikromobilitātes rīkiem, gandrīz divas trešdaļas jeb 64% iedzīvotāju uzskata viedierīču lietošanu. Tikmēr nepilna puse jeb 45% respondentu atzīmējuši tādu aizsargelementu kā ķiveru un atstarotāju trūkumu. Nedaudz mazāk - 43% cilvēku - minējuši nepareizu ielu šķērsošanu.

Pētījumu par ceļu satiksmes drošības tendencēm un pārvietošanās paradumiem SM realizēja sadarbībā ar kompāniju "Norstat" šī gada septembrī, intervējot 1010 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem. 

Kampaņas "Laid kā lielais!" mērķis ir uzlabot bērnu un jauniešu zināšanas par tādiem jautājumiem kā atstarojošie elementiem, aizsargķiverēm, braukšanas prasmēm un Ceļu satiksmes noteikumiem, no kā ir atkarīga katra velosipēdista un elektroskrejriteņa vadītāja drošība.

Lai vairotu izpratni par ceļu satiksmes drošību un noteikumiem, kā arī rosinātu diskusijas izglītības iestādēs vai ar līdzcilvēkiem, kampaņā "Laid kā lielais!" radīts digitālais varonis "Asvalters". Galvenais tēls atgādina par atbildīgu mikromobilitātes rīku lietošanu un cieņpilnu attieksmi pret citiem satiksmes dalībniekiem vietnē "www.asvalters.lv".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.