Menu
 

Zināmi pieaugušo neformālās izglītības balvas "Saules laiva" nominanti; starp tiem – Bulduru tehnikums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Šogad Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošajai balvai “Saules laiva” izvirzīti 14 nominanti, un novembrī norisināsies pieteikumu izvērtēšana. Balvu ik gadu piešķir labākajam pieaugušo neformālās izglītības sniedzējam, un konkursu jau astoto gadu organizē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un EPALE Latvija Nacionālā atbalsta dienests.

Starp balvas nominantiem atrodamas profesionālās un augstākās izglītības iestādes, privātās mācību organizācijas, kā arī nevalstiskā sektora pārstāvji, informē IZM. Balvas pieteikumu vērtēšana notiks visu novembri, un to veiks IZM apstiprināta ekspertu komisija, kuras sastāvā ir pieaugušo izglītības jomas profesionāļi. Žūrijas komisijas pārstāve, Latvijas Pieaugušo izglītības apvienības padomes priekšsēdētāja Iluta Krūmiņa uzsver: “Izglītības un zinātnes ministrijas Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva “Saules laiva" tika dibināta, lai akcentētu pieaugušo izglītības nozīmīgumu un sekmētu kvalitatīvu mācību pieaugušajiem īstenošanu. Ir būtiski uzsvērt pieaugušo neformālās izglītības kvalitāti un tos pieaugušo izglītotājus, kuru sniegums Latvijā kalpo par labās prakses piemēru citiem. Tā ir arī iespēja pateikties izcilākajiem pieaugušo izglītības īstenotājiem, tādējādi uzsverot un apliecinot pieaugušo izglītības nozīmi Latvijā.”

Galvenās balvas ieguvēji tiks nosaukti svinīgā apbalvošanas ceremonijā šī gada 6.decembrī, ko ikviens interesents varēs vērot tiešraidē EPALE tīmekļa vietnē un “Facebook” lapā, vēsa IZM pārstāvji.

Balvai nominēti: biedrība “Sadarbības platforma”, Bulduru tehnikuma Mūžizglītības nodaļa, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības profesionālās tālākizglītības iestāde “Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs”, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa, LU Akadēmiskā departamenta Mūžizglītības nodaļa, Ogres tehnikuma Pieaugušo izglītības centrs, Rīgas Stradiņa universitātes Pedagoģiskās izaugsmes centrs, Rīgas Valsts tehnikums, SIA “Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas” profesionālās tālākizglītības centrs “Aslimnīcas Mācību centrs”, Smiltenes tehnikums, Sociālās integrācijas valsts aģentūra, Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrs, Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.