Menu
 

Piešķirs stipendiju studentiem, kas pārzina visas trīs Baltijas valstu valodas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai veicinātu Lietuvas, Latvijas un Igaunijas valstu valodu un kultūras studijas, septīto gadu tiks piešķirta Baltijas valstu universitāšu stipendija 2000 eiro apmērā studentiem, kas prot visas trīs valodas, aģentūra LETA noskaidroja Latvijas Universitātē (LU).

Galvenais priekšnoteikums stipendijas iegūšanai ir Baltijas valstu valodu zināšanas - zināt vienu no trim oficiālajām valstu valodām C1 līmenī, bet abas pārējās vismaz A2 līmenī.

Pieteikties stipendijai var visu studiju līmeņu studenti no LU, Tartu Universitātes un Viļņas Universitātes, tai skaitā ārzemju apmaiņas studenti. Pirmajā kārtā konkursa dalībniekam vajadzēs uzrakstīt eseju par kādu noteiktu tematu trīs Baltijas valstu valodās. Savukārt pēdējā kārtā, 2024.gada 22.februārī, Tartu Universitātē tiksies trīs labākie kandidāti no katras universitātes, lai prezentētu sevi un savu piemērotību stipendijas iegūšanai. Tad arī tiks izvēlēts viens stipendijas ieguvējs.

Dalībai konkursā pretendentam līdz 2024.gada 8.janvārim elektroniski jāiesniedz trīs rakstu darbi.

Šogad stipendiju piešķir Tartu Universitāte. Stipendiju students varēs izmantot studijām citā universitātē vai arī realizējot kādu citu ar studijām saistītu mērķi.

Vairāk informācijas par pieteikšanos stipendijai un konkursu var izlasīt noteikumos, kas atrodami LU tīmekļa vietnē.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.