Menu
 

Ādažu novadā plāno izveidot jaunu skolu 1.-9.klasei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ādažu novadā plānots izveidot jaunu izglītības iestādi 1.-9.klasei, liecina pašvaldības mājaslapā publicētā informācija.

Domes Attīstības komitejā atbalstīta izglītības iestādes izveide ar 800 vietām.

Sēdē tika prezentēts ziņojums par vispārējās izglītības pakalpojumu sniegšanu novadā. Pašreizējās prognozes liecina, ka līdz 2030.gadam pašvaldībā pieaugs gan iedzīvotāju, gan skolēnu skaits.

Starp novadā deklarētajiem iedzīvotājiem šobrīd ārpus novada mācās 973 skolēni. No Ādažu pilsētas un pagasta ārpus novada mācās 488 skolēni, bet no Carnikavas pagasta - 485 skolēni, kas radot papildu slogu pašvaldības budžetam.

Ādažu vidusskolā pašlaik trūkstot vietu mācību procesa organizēšanai, kas rada nepieciešamību kā pamatklases izmantot specializētos mācību kabinetus. Šādā veidā telpas pielāgotas 170 bērniem. 

Turpmākajos gados vietu trūkums Ādažu vidusskolā kļūšot izteiktāks. Tādējādi pašvaldība izskata iespējas jaunas izglītības iestādes izveidei 1.-9.klasei. 

Pēc informācijas analīzes no piecām potenciālajām vietām iestādes būvniecībai visaugstāk tika novērtēts nekustamais īpašums "Liepnieki", kas atrodas Ādažos.

Ādažu novada domes priekšsēdētaja Karīna Miķelsone uzsvēra, ka izglītības nodrošināšana vispārējās izglītības posmā ir pašvaldības obligātā funkcija. Par skolēniem, kuri mācās ārpus novada, pašvaldība maksājot 2,5 miljonus eiro gadā. Tādēļ pašvaldībai esot jāizvēlas, vai nu tā pati nodrošina pakalpojumu, izveidojot jaunu mācību iestādi, vai maksā par bērnu izglītošanu ārpus novada.

Komitejas deputāti atbalstīja izglītības iestādes izveidi ar 800 vietām, kā arī atbalstīja ierosinājumu izvērtēt nekustamā īpašuma "Liepnieki" iegādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.