Menu
 

No nākamā gada Siguldas novada mūzikas skolās par instrumentu nomu būs jāmaksā nepilni 6 eiro mēnesī

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamā gada Siguldas novada mūzikas skolās par instrumentu nomu būs jāmaksā 5,80 eiro mēnesī, liecina Siguldas novada domes lēmums.

Siguldas novadā ir četras profesionālās ievirzes izglītības iestādes, kuras īsteno programmas mūzikā. Lai īstenotu profesionālās ievirzes izglītības mūzikas programmas, audzēkņi apgūst instrumentu spēli, taču ne visām ģimenēm ir iespējas iegādāties savu instrumentu, tāpēc rodas vajadzība nodrošināt iespēju instrumentus iznomāt.

Novada dome ir pieņēmusi lēmumu, kas no nākamā gada 1.janvāra noteiks vienotu mūzikas instrumentu nomas maksu - 5,80 eiro mēnesī.

Siguldas novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs - Siguldas Mākslu skolā "Baltais flīģelis", Inčukalna Mūzikas un mākslas skolā, Krimuldas Mūzikas un mākslas skolā un Mālpils Mūzikas un mākslas skolā - ir iegādāti mūzikas instrumentu apguves spēlei atbilstoši mūzikas instrumenti.

Instrumentu spēles apguves īpatnības nosaka, ka jāiegulda arī individuāls darbs mājās, lai programmu apgūtu atbilstošā apjomā un kvalitātē. Tāpēc tām ģimenēm, kurām nav iespējams iegādāties savu instrumentu, tiek nodrošināta iespēja instrumentu iznomāt mācību laikā. Lai nodrošinātu vienotu pieeju instrumentu nomas pakalpojumam visās Siguldas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, kurā īsteno mūzikas programmas, veikts instrumentu nomas aprēķins, veidojot visiem mūzikas instrumentiem vienotu nomas pakalpojuma maksu - 5,80 eiro mēnesī par viena mūzikas instrumenta nomu. Instrumenta saņemšanai nomā skolēna likumiskajam pārstāvim jāslēdz līgums ar izglītības iestādi.

Līdz šim šajās izglītības iestādēs bijusi atšķirīga pieeja instrumentu nodošanai audzēkņu lietošanai, kas ieviesta iepriekš minētajās izglītības iestādēs pirms novada teritoriālās reformas, izņemot Inčukalna Mūzikas un mākslas skolu, kā arī ir noteikta atšķirīga maksa par instrumentu nomu. Savukārt Inčukalna Mūzikas un mākslas skolā maksa par instrumentu lietošanu netiek piemērota. No 1.janvāra visās novada profesionālās ievirzes izglītības iestādēs būs vienlīdzīga sistēma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.