Menu
 

"Turība" un Ādažu vidusskola sadarbosies biznesa zinātniski pētnieciskajos projektos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Parakstot līgumu, Biznesa augstskola “Turība” un Ādažu vidusskola turpmāk sadarbosies izglītības procesa nodrošināšanā, biznesa zinātniski pētniecisko projektu īstenošanā, kā arī pedagoģiskā personāla izglītošanā. Viesojoties Ādažu vidusskolā, sadarbības līgumu 6. decembrī svinīgi  parakstīja Biznesa augstskolas “Turība” valdes priekšsēdētājs Imants Bergs un Ādažu vidusskolas direktore Solvita Vasiļevska, informēja augstskolā.

Sadarbības ietvaros “Turības” Uzņēmējdarbības vadības fakultātes pedagogi iesaistīsies un sniegs atbalstu  teorētisko un praktisko nodarbību organizēšanā 12. klases audzēkņiem, kuri specializējas uzņēmējdarbībā, finansēs un ekonomikā jeb mācās  skolas 5.virzienā. Tāpat augstskola talantīgajiem jauniešiem piedāvās iespēju piedalīties tās īstenotajos biznesa zinātniski pētnieciskajos projektos. Abas izglītības iestādes vienojušās arī par pedagoģisko sadarbību, turpmāk kopīgi plānojot un realizējot profesionālās orientācijas un pedagoģiskā personāla izglītošanas aktivitātes. 

“Ar mūsu augstskolas mācībspēku lielo profesionālo pieredzi un zināšanām mēs vēlamies nākt talkā Ādažu vidusskolai, lai palīdzētu veiksmīgi īstenot kompetenču izglītību un jauniešiem piedāvāt jau vidusskolā iegūt pirmās profesionālas iemaņas un prasmes dažādās uzņēmējdarbības nozarēs,” uzsvēris I.Bergs.

Savukārt Ādažu vidusskolas direktore Solvita Vasiļevska norādīja: “Mēs ļoti novērtējam iespēju uzsākt sadarbību ar Biznesa augstskolu “Turība”.  Mēs esam pārliecināti, ka sadarbības procesā ieguvēji būs ne tikai vidusskolēni, kas ar plašāku zināšanu bāzi iegūs vidējo izglītību un paplašinās savas iespējas profesijas izvēlē, bet arī mūsu skolas mācībspēki – skolotāji. Tā ir lieliska iespēja paplašināt savu profesionālo darba pieredzi, mācīties un turpmāk ievirzīt jauniešus nākotnei.”

Svinīgā līguma parakstīšanas dienā Ādažu vidusskolā viesojās arī  Biznesa augstskolas “Turība” akadēmiskās vadības  komanda – rektore Zane Driņķe un fakultāšu dekāni, kuri pasākumā “Uzņēmēji arī kļūdās” dalījās ar saviem pieredzes un veiksmes stāstiem, esot kā uzņēmējiem. Pasākuma mērķis bija iedvesmot jauniešus darīt vairāk un sasniegt savus mērķus, neskatoties uz ceļā sastapties pārbaudījumiem, kā pieņemt izaicinājumus un neapstāties pie pirmās neveiksmes. Tikšanās pēcpusdiena bija ar humora pilniem pieredzes stāstiem par veiksmēm un neveiksmēm un atraktīviem priekšnesumiem neformālā gaisotnē.

Uzņēmēju pieredzes stāstus uzklausīja un pašus arī iztaujāja Ādažu vidusskolas 10.-12. klašu audzēkņi un Ādažu Brīvā Valdorfa skola jaunieši, kā arī ar interesi šos stātus vēroja pedagogi, norāda augstskolā “Turība”.

Ādažu vidusskolas 12.e un 11. b klases audzēkņi piedalās arī Biznesa augstskolas “Turība” organizētajā Uzņēmējdarbības skolā,  šogad devītajā sezonā pulcējot rekordlielu vidusskolēnu skaitu – vairāk nekā 570 dalībnieku no 30 Latvijas skolām. Projekts norisinās visa mācību gada garumā. Papildu mācību saturam Uzņēmējdarbības skolā jaunieši tiekas ar dažādu nozares profesionāļiem un uzņēmējiem, uzzinot, piemēram, par mākslīgo intelektu, personīgo zīmolu veidošanu, ilgtspējību, konfliktu radošu risināšanu un kritisko domāšanu. Tāpat dalība projektā veicina vidusskolēniem spēju sadarboties komandā, kā arī pilnveidot savu radošumu un starpnozaru prasmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.