Menu
 

Mācību un metodiskā atbalsta materiālu izstrādei šogad varētu piešķirt nepilnu miljonu eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts izglītības satura centram (VISC) šogad varētu piešķirt 930 395 eiro, lai nodrošinātu savlaicīgu metodiskā atbalsta materiālu pedagogiem, kā arī profesionālā atbalsta resursu kartējuma un metodoloģisko vadlīniju izstrādi, izriet no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, kas nodots saskaņošanai.

Pērn noslēdzās pasākumi, kuru laikā pilnveidots vispārējās izglītības saturs, kā arī izstrādāti atbilstoši mācību līdzekļu paraugi un metodiskā atbalsta materiāli. Taču metodiskā atbalsta materiālu izstrādei finansējums valsts budžetā šogad nav paredzēts, teikts ziņojumā.

Metodiskā atbalsta materiāli pedagogiem primāri esot izstrādājami latviešu valodā 1.-9.klasei, kā arī vidējās izglītības mācību kursos "Vēsture I" un "Sociālās zinātnes I", kas tiks ieviesti ar 1.septembri "Vēstures un sociālās zinātnes I" vietā.

Līdz maija beigām paredzēts izstrādāt arī metodoloģiskās vadlīnijas, lai pašvaldībām un valsts dibinātām profesionālās izglītības iestādēm sniegtu atbalstu, plānojot un īstenojot plašākas izglītības pieredzes un karjeras atbalsta pasākumus pirmsskolas, vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs. Savukārt līdz gada nogalei profesionālā atbalsta resursu kartējumā iecerēts apkopot informāciju par pieejamiem resursiem un atbalstu valsts un pašvaldību līmenī.

Ziņojumā atrunāta arī finansējuma piešķiršana 900 296 eiro apmērā, lai nodrošinātu mācību priekšmetu olimpiāžu un zinātniski pētnieciskā darba konferenču nepārtrauktu norisi šogad un atbilstošu Valsts pārbaudījumu sistēmas funkcionalitātes izveidošanu.

Izglītojamiem līdz šim katru mācību gadu tika nodrošināta iespēja apliecināt savu izcilību vietējā, reģionālajā, valsts un starptautiskajā līmenī. Atbilstoši IZM sniegtajai informācijai, no 2017. līdz 2023.gadam 760 izglītojamie ir piedalījušies 144 starptautiskos pasākumos, un ieguvuši 28 zelta, 93 sudraba un 187 bronzas medaļas un 73 atzinības rakstus par dalību starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un zinātniski pētniecisko darbu konkursos. Šajā mācību gadā plānotas vēl astoņas novadu olimpiādes, 21 valsts olimpiāde, astoņas atklātās olimpiādes un dalība 19 starptautiskās olimpiādēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.