Menu
 

Skolēnus aicina pieteikties konkursam "Matemātiskais ķēriens"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

No 19. februāra līdz 8. martam norisināsies izglītības portāla “Uzdevumi.lv” rīkotais konkurss “Matemātiskais ķēriens”, kurā 2.-12.klašu skolēni no visas Latvijas pārbaudīs savas zināšanas matemātikā. Konkurss norisināsies divās kārtās digitālā veidā, un paši labākie skolēni, kā arī viņu skolotāji, tiks pie vērtīgām balvām.

Kā informēja rīkotāji, pieteikumus dalībai konkursā jāiesniedz līdz 11. februārim: 8.-12. klases skolēni dalībai konkursā var pieteikties paši, savukārt 2.-7. klases skolēnus var pieteikt vecāki vai skolotājs.

Pirmā konkursa kārta paredzēta februārī, un tajā skolēniem 40 minūšu laikā būs jāiesniedz atbildes uz 5-8 matemātikas uzdevumiem. Otrā kārta norisināsies martā, un tajā atbilžu sagatavošanai būs dotas 60 minūtes laika. Katrai klasei konkurss norisināsies citā datumā un laikā.

Dalībnieki, kuri iegūs augstākos rezultātus, saņems balvas aizraujošiem piedzīvojumiem no populārākajām jauniešu izklaides vietām Latvijā. Balvu par ieguldīto darbu saņems arī 1.-3. vietu ieguvušo skolēnu matemātikas skolotāji.

“Matemātiskais ķēriens” tiek rīkots jau trešo gadu, un pagājušajā mācību gadā tajā piedalījās vairāk nekā 13 tūkstoši skolēnu no 472 Latvijas izglītības iestādēm. Konkursa mērķis ir sekmēt eksakto zinātņu nozīmi un skolēnu interesi par mācībām, kā arī ieinteresēt jauniešus patstāvīgi pilnveidot savas zināšanas un lepoties ar tām. Turklāt dalība konkursā ir veids kā atkārtot un uzlabot zināšanas pirms mācību gada eksāmeniem vai citiem pārbaudījumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.