Menu
 

Janvārī un februārī notiks uz valodas attīstību un lasītprasmi pirmsskolā vērstas aktivitātes

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 17.janvāra līdz 19.februārim plānotas dažādas "eTwinning" tiešsaistes un klātienes aktivitātes, vēršot uzmanību uz valodas attīstību un lasītprasmi pirmsskolā, informēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA).

Šogad piedāvāto aktivitāšu un mācību iespēju klāstā iekļautas gan informatīvas, gan praktiskas aktivitātes, ar mērķi palīdzēt pirmsskolas pedagogiem attīstīt savas profesionālās prasmes un padarīt mācību procesu savās izglītības iestādēs radošu, inovatīvu un starptautisku.

17.janvārī plkst.16 notiks "eTwinning" vebinārs "Bērnu runas attīstība pirmsskolā". Pasākuma laikā attīstības psiholoģijas doktore Guna Svence runās par pirmsskolas vecuma bērna runas attīstību, savstarpējās komunikācijas nozīmību. Vebināra dalībnieki varēs uzzināt, kā pirmsskolas vecuma bērna runu ietekmē saskare ar citām valodām un bērniem, kuri runā citās valodās. Papildus varēs uzzināt, kā saziņu ietekmē videokonferences, un kāda nozīme ir skolotāju atbalstam, lai šīs starptautiskās tiešsaistes tikšanās noritētu veiksmīgi.

Savukārt 23.janvārī plkst.17 notiks vebinārs par "eTwinning" sadarbības projektu pieredzi pirmsskolās. Šajā pirmsskolas pieredzes vebinārā pārstāves no trim pirmsskolas izglītības iestādēm Valmierā, Jūrmalā un Rēzeknē dalīsies pieredzē, stāstot par saviem projektiem un to, kā tie sekmējuši bērnu valodas attīstību un lasītprasmi. Visi vebināri tiks straumēti arī Latvijas "eTwinning" "Facebook" lapā, bet vebināra ieraksti tiks publicēti arī "YouTube" un Latvijas "eTwinning" tīmekļa vietnē.

29.janvārī Rīgā norisināsies sešu stundu kurss "Ievads eTwinning". Šis kurss ir vienas dienas mācības pedagogiem, kuri vēlas apgūt projektu īstenošanu kā mācību metodi, lai nākotnē veidotu nacionālus un starptautiskus sadarbības projektus tiešsaistē. Piedaloties klātienes mācībās, pedagogi uzzinās par iespējām, ko sniedz "eTwinning", iepazīsies ar tiešsaistes platformu, kurā darbojas "eTwinning" skolotāji un to, kādas iespējas sniedz darbošanās "eTwinning". Dalībnieki arī iepazīs "eTwinning" sadarbības projektu kritērijus, apskatīs dažādus projektu piemērus un izmēģinās plānot savu projekta ideju.

7.februārī plkst.18 norisināsies starptautiskais projektu partneru tirdziņš. Tajā aicināti piedalīties pedagogi, kuri meklē potenciālos projektu partnerus "eTwinning" vai "Erasmus+" projekta īstenošanai. Tirdziņā piedalīsies pedagogi un atbalsta personāls no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Francijas, Beļģijas, Portugāles.

19.februārī sāksies 24 stundu tiešsaistes kurss "Starptautiska eTwinning projekta plānošana un īstenošana pirmsskolā". Kurss veidots, lai palīdzētu skolotājiem atrast projektu partnerus, izplānot un īstenot savu starptautisko projektu kopā ar kolēģiem no Itālijas un Rumānijas. Kursa mērķos ietilpst bērnu ideju iesaiste projekta plānošanas procesā, tādejādi veicinot vēlmi mācīties un labbūtību kopumā. Kursa ietvaros dalībnieki tiksies četras reizes un patstāvīgi īstenos starptautisku sadarbības projektu.

"eTwinning" ir Eiropas skolu sadarbības tīkls izglītības jomas darbiniekiem - skolotājiem, mācību pārziņiem, bibliotekāriem un citiem -, kas veicina izglītības iestāžu sadarbību, izmantojot projektu kā metodi mācību procesā, nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, kā arī veicinot skolotāju tālākizglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jomā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.