Menu
 

IZM izstrādās vadlīnijas latviešu valodas apguves kursu pieaugušajiem īstenošanai

  • Autors:  LETA
Foto - Guntis Bērziņš Foto - Guntis Bērziņš

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) apņēmusies līdz 2025.gada 30.jūnijam īstenot latviešu valodas apguves kursu pieaugušajiem situācijas analīzi, uz kuru balstoties, tiks izstrādātas vadlīnijas latviešu valodas apguves kursu pieaugušajiem īstenošanai, paredz valdības rīcības plāns.

Savukārt līdz 2026.gada 30.oktobrim varētu tikt izstrādāta latviešu valodas mācību koordinācijas un kvalitātes novērtēšanas sistēma, kā arī nodrošināta starpinstitūciju sadarbība mācību kursu kvalitātes regulāra uzraudzībā.

Tāpat tiktu izveidota valstiski vienota un koordinēta latviešu valodas apguves kursu sistēma pieaugušajiem, nodrošinot informāciju par kursu pieejamību e-vidē un uzturot valodas apguvēju datu bāzi.

Līdz 2026.gada 30.oktobrim iecerēts arī izstrādāt mācību un metodiskos materiālus, kā arī izstrādāt un licencēt latviešu valodas kā svešvalodas skolotāju studiju programmu. Atbilstoši IZM prognozēm, tiktu sagatavoti vismaz 120 latviešu valodas kā svešvalodas skolotāji pieaugušajiem, bet 80 pieaugušo latviešu valodas pedagogu būtu pilnveidojuši savas profesionālās prasmes.

Konkrēts finansējuma apjoms pasākuma īstenošanai tiks noteikts ikgadējā valsts budžeta veidošanas procesā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.