Menu
 

Babītes un Salaspils skolnieces iegūst godalgotas vietas starptautiskā eksakto zinību konkursā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar jaunu dalībnieku rekordskaitu aizvadīts ikgadējais informātikas un loģiskās domāšanas konkurss “Bebr[a]s”, kurā godalgotas vietas ieguva arī Babītes un Salaspils vidusskolu audzēknes.

Šogad otro reizi konkursā piedalījās 4. klašu skolēni, un šajā klašu grupā uzvarēja Enija Liuke no Salaspils 2. vidusskolas, bet 7.-8 klašu grupā 3. vietu ieguva Estere Nukša no Babītes vidusskolas, informēja konkursa rīkotāji. Uzvarētāji saņēma praktiskas balvas, kas palīdzēs mācīties programmēt, iepazīt elektronikas projektu pasauli, veidot savu robotu un vienlaikus izklaidēties, apgūstot jaunas zināšanas un prasmes.

Kopumā konkursā “Bebr[a]s”  piedalījās 30 458 skolēni no 365 skolām, bet 2290 skolēni dalībai reģistrējās individuāli. Visplašāk pārstāvēti bija skolēni 5.-6 klašu grupā – kopumā 8976 bērni. No visiem dalībniekiem 26% pārstāvēja Rīgu, bet no novadiem plašākā pārstāvniecība bija Vidzemei (23%). No Kurzemes bija 19% dalībnieku, Latgales – 17%, bet 15% pārstāvēja Zemgali.

“Bebr[a]s” konkurss 2004. gadā aizsākās Lietuvā, kur tam pamatus lika Viļņas Universitātes profesore Valentīna Dagiene. Konkurss ir tradīcija, ko no Baltijas pārņēmusi visa pasaule. “Bebr[a]s” pasaulē ir ieguvis lielu popularitāti – tajā piedalās jau 56 valstis, kopā vairāk nekā 3 miljoni skolēnu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.