Menu
 

Siguldā durvis ver programmēšanas skola meitenēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Tehnoloģiju apgūšana ir kļuvusi par būtisku prasmi mūsdienu sabiedrībā neatkarīgi no dzimuma. Tomēr aizvien pastāv stereotips, ka IT jeb informācijas tehnoloģiju industrija ir domāta vīriešiem. Lai ieinteresētu daiļā dzimuma pārstāves apgūt prasmes šajā jomā, Siguldas novadā uzsāk pilotprojektu, kurā meitenēm vecuma grupā no 9. līdz 12. klasei būs iespēja bez maksas interesantā un saistošā veidā gūt ieskatu informācijas tehnoloģiju nozarē.

Kā pavēstīja novada pašvaldībā, nodarbības īsteno Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs sadarbībā ar Siguldas novada Jaunrades centru. Pilotprojekts norisināsies no marta līdz jūnijam, tā laikā jaunietēm būs iespēja izstrādāt savu digitālā dizaina produktu, apgūt web dizainu un tīmekļa vietņu programmēšanu, tādā veidā attīstot ne tikai tehniskās prasmes, bet arī loģisko domāšanu, plānošanu, komunikācijas un sadarbības prasmes.

Meitenes gūs priekšstatu, kā, izmantojot dizaina domāšanas principus, no idejas nonākt līdz gatavam produktam. Digitālā produkta dizainu būs iespēja izstrādāt, izmantojot dizaina rīku “Figma”.

Nodarbības vadīs Annemarija Irbīte – front-end programmētāja uzņēmumā “Visma Labs”, kas ir vadošais IT biznesa mākoņrisinājumu ražotājs Eiropā. Dalībnieču skaits grupā – 12. Vēlama sava datotehnika, bet pie nepieciešamības tā tiks nodrošināta. Priekšzināšanas nav nepieciešamas. Pieteikties nodarbībām iespējams, līdz 29. februārim aizpildot tiešsaistes pieteikšanās formu, informēja Siguldas novada pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.