Menu
 

Pasaules Dabas fonds izsludina grantu konkursu "Ielaid skolā dabu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Pasaules Dabas fonds Ilustrācija - Pasaules Dabas fonds

Līdz 8. aprīlim izglītības iestādes aicinātas pieteikt idejas grantu konkursam “Ielaid skolā dabu”, kura mērķis ir veicināt izglītības par bioloģisko daudzveidību attīstību skolās, vairojot interesi, izpratni un attīstot dabas atjaunošanas prasmes skolēnos un skolotājos. Skolas var pieteikt idejas, lai saņemtu līdz 1400 eiro lielu finansējumu savas idejas īstenošanai.

Konkurss “Ielaid skolā dabu” norisinās trešo gadu pēc kārtas. Pasaules Dabas fondā informē, ka šā gada konkursā uzsvars likts uz bioloģiskās daudzveidības veicināšanu, aicinot skolas pievērst uzmanību savai apkaimei un rodot iespēju rūpēties par atsevišķu sugu dzīvotnēm pie skolas un tās tuvumā.

Bioloģiskā daudzveidība jeb dzīvās dabas daudzveidība ir saikne starp visiem zemes organismiem, kas tos vieno savstarpēji atkarīgā sistēmā, kurā katrai sugai ir sava loma. Tajā ietilpst visu dzīvo būtņu – augu, dzīvnieku, sēņu, mikroorganismu – daudzveidība, līdz ar to skolām ir plašas iespējas īstenot visdažādākās idejas, sākot ar kukaiņu mājas vai dabiskā zālāja izveidi pie skolas un beidzot ar degradētu teritoriju atjaunošanu, piemēram, stādot tajās vietējās koku sugas.

Programma “Ielaid skolā dabu” tiek īstenota kopš 2022. gada. Gan pirmajā, gan otrajā grantu konkursā Latvijas skolas iesūtīja aptuveni 60 radošus projektus. 2022. gada konkursa mērķis bija dažādos veidos veicināt izpratni un vairot praktiskās iemaņas dabas daudzveidības saglabāšanā, savukārt 2023. gadā īpaša uzmanība tika pievērsta dabai draudzīgas pārtikas audzēšanai, aicinot veidot permakultūras dārzus un audzēt ārstniecības augus.

Konkursā var piedalīties ikviena pamatizglītības vai vidējās izglītības iestāde, un uzvarētāji saņems vienreizēju maksājumu līdz 1400 eiro ideju īstenošanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.