Menu
 

Jūrmalas dome bez tālākas virzības atstāj iedzīvotāju iesniegumu pret Pumpuru vidusskolas likvidāciju Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - jurmala.lv Foto - jurmala.lv

Jūrmalas dome šodien nolēma atstāt bez tālākas virzības kolektīvo iesniegumu pret Pumpuru vidusskolas likvidāciju.

Pašvaldības izglītības pārvaldes vadītājs Edgars Bērziņš uzsvēra, ka iesniegums nav pret reorganizāciju kā tādu - ar to iebilsts pret izvēlēto reorganizācijas modeli, kas patlaban paredz likvidēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu. Tāpat Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) jau akceptējusi šādu reorganizācijas modeli.

"Kas tik briesmīgs notiktu, ja dome ieklausītos vecākos, kas parakstījuši šo iesniegumu? Vai rezultāts būtu sliktāks?"jautāja deputāts Uldis Kronblūms (Tev, Jūrmalai!), pieļaujot, ka IZM reorganizāciju saskaņotu arī tad, ja tā paredzētu Jaundubultu pamatskolas pievienošanu.

Bērziņš iebilda, ka mērķis esot vienlīdzības nodrošināšanai reorganizācijas procesā skarto izglītības iestāžu darbiniekiem, skolēniem un vecākiem. Turklāt esot bažas, ka, pievienojot Jaundubultu pamatskolu Pumpuru vidusskolai, process nebūtu iespējami efektīvs un ātrs. Par to liecinot arī iepriekšējie skolu tīkla kārtošanas darbi pašvaldībā. Tādēļ šajā gadījumā Izglītības pārvaldes ieskatā izvēlētais modelis ļautu abu skolu kopienām saplūst kopā, pie tam ar nosacījumu, ka pirmais gads būtu pārejas gads.

Šajā periodā visiem izglītojamajiem un pedagogiem maksimāli tiktu nodrošināta iespēja mācīties tajās pašās klasēs, tajās pašās telpās, ar tiem pašiem klases audzinātājiem un pedagogiem, bet jebkuras izmaiņas tiktu veiktas, vienojoties starp skolas vadību, skolas padomi un vecākiem.

Portālā "Manabalss.lv" par iniciatīvu "Izglāb Pumpuru vidusskolu - paraksties pret skolas likvidāciju" parakstījušies 1143 cilvēki. Atbilstoši Pašvaldību likumam kolektīvā iesnieguma izskatīšana tika iekļauta domes kārtējās sēdes darba kārtībā.

Kā ziņots iepriekš, domes februāra sēdē pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome pieņēma lēmumu reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu. Lēmums paredz reorganizāciju pabeigt līdz šī gada 31.augustam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.