Menu
 

Pasākumā "Cits bazārs" apbalvoti arī Ulbrokas, Mārupes, Babītes un Carnikavas skolēnu mācību uzņēmumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) tirgošanās pasākumā “Cits bazārs”, ko organizē izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia” (“JA Latvia”) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), pasniegtas balvas  labākajiem jaunajiem uzņēmējiem.

Pasākumā ar pašu radītiem produktiem tirgojās 270 skolēnu mācību uzņēmumi no Latvijas, Igaunijas un Somijas. Bazāra ietvaros jauniešus vērtēja ne tikai pircēji, bet arī 39 biznesa profesionāļi no uzņēmumiem, akadēmiskajām struktūrām, finanšu sektora un valsts pārvaldes, pasniedzot balvas deviņās kategorijās.

Kā informēja rīkotāji, kategorijā “Ilgtspējīga SMU prece vai pakalpojums” pamatskolu grupā uzvarēja SMU “BETO” no Ulbrokas vidusskolas ar ilgtspējīgiem puķu podiem, kuri radīti, otrreiz pārstrādājot dvieļus un mājas tekstilu.

Atzinību izpelnījušies vēl vairāki Pierīgas skolēnu mācību uzņēmumi. Kategorijā “SMU biznesa potenciāls” pamatskolu grupā sveikts SMU “Fluffy soap” ar smaržīgām ķermeņa ziepēm zefīra tekstūrā, bet vidusskolu grupā – Babītes vidusskolas SMU “Medutiņš” ar banānu šokolādes konfektēm un medu ar aukstumā žāvētām ogām vai augļiem.

Kategorijā “Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums” pamatskolu grupā laureātu vidū ir Ulbrokas vidusskolas SMU “Hair Loops” ar matu gumijām, ar kurām var ieveidot dažādas frizūras, kategorijā “Labākais SMU stends” pamatskolu grupā – Ulbrokas vidusskolas SMU “BETO” ar unikāla dizaina puķu podiem, bet kategorijā “Labākais SMU zīmols” vidusskolu grupā – Mārupes Valsts ģimnāzijas SMU “SeedBoat” ar trauku ogām, olīvēm un augļiem, kam ir ieintegrēta vieta, kas domāta kauliņu izmešanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.