Menu
 

LU Skolu balvu un atzinības rakstus saņēmušas arī desmit Pierīgas skolas Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

43 skolas no visiem Latvijas novadiem un valstpilsētām saņēmušas Latvijas Universitātes (LU) atzinības rakstus par sekmīgu skolēnu sagatavošanu studijām augstākās izglītības iestādē.

LU rektora parakstītu atzinības rakstu ik gadus pasniedz līdzās LU Skolu balvai. Šo balvu piešķir katra Latvijas reģiona – Rīgas, Pierīgas, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales – skolai, kura iepriekšējā gadā devusi vislielāko ieguldījumu LU studentu saimes papildināšanā, vērtējot procentuāli lielāko skaitu skolas absolventu, kas mācību gaitas turpina LU. Atzinības rakstus pēc šāda paša vērtējuma pasniedz skolām no katra Latvijas novada un valstspilsētas.

Šogad Latvijas Universitātes Skolu balva tika pasniegta LU studiju festivāla “L-Universs” laikā LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, un Rīgas reģionā to saņēma Baldones vidusskola.

Savukārt LU atzinības rakstu Rīgas reģionā saņem Ādažu vidusskola, Ķekavas vidusskola, Mārupes Valsts ģimnāzija, Olaines 1. vidusskola, Siguldas Valsts ģimnāzija, Ulbrokas vidusskola, Salaspils 1. vidusskola, Jūrmalas Valsts ģimnāzija un Rīgas 1.Tālmācības vidusskola, bet Vidzemē – arī Saulkrastu novada vidusskola, informēja augstskolā.

“Šīsdienas skolēns ir rītdienas students. Un mūsu tagadējie studenti pēc laika var atgriezties savā skolā kā skolotāji. Lai kur mūs dzīves gaitas aizvestu, mēs vienmēr uzturēsim saikni ar savu skolu un augstskolu. Tāpēc mēs strādājam kopā un esam vienotas izglītības sistēmas pārstāvji. Mēs pateicamies Skolu balvu saņēmējiem par uzticību Latvijas Universitātei un esam gatavi stiprināt sadarbību visās studiju jomās,” par LU Skolu balvas pasniegšanu izteikusies LU prorektore humanitāro un sociālo zinātņu jomā profesore Ina Druviete.

Balvas tradīcija iedibināta 2016. gadā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.