Menu
 

Siguldas un Mārupes Valsts ģimnāzijas – starp aktīvākajām Latvijas skolām "Čē Čē čempionātā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skolu klašu saliedēšanas festivālā “Čē Čē čempionāts” (iepriekš pazīstams kā “Zelta Zivtiņas čempionāts”) pieteikušās gandrīz 900 klases jeb 20 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas.

Aktīvākās skolas, no kurām dalībai čempionātā reģistrējušās un mājasdarbu aizpildījušas visvairāk klases, ir Siguldas Valsts ģimnāzija (20 klases), Zentas Mauriņas Grobiņas novada vidusskola (16 klases), Bauskas Valsts ģimnāzija (15 klases), Rīgas Valsts 2. Ģimnāzija (14 klases), Jelgavas Valsts ģimnāzija (13 klases), Mārupes Valsts ģimnāzija (13 klases), liecina rīkotāju informācija.

Aktīvākie novadi, no kuriem saņemti visvairāk klašu pieteikumi un mājasdarbi, ir Tukuma novads, Bauskas novads, Siguldas novads un Ogres novads, savukārt aktīvākais reģions ir Vidzeme (361 klase), kam seko Kurzeme (166 klases), Rīgas pilsēta (163 klases), Zemgale (138 klases) un (Latgale (67 klases).
Čempionāta pusfinālā iekļuvušas 644 klases, kas līdz 21. aprīlim sacentīsies, pildot uzdevumus par dažādām tēmām, piemēram, drošība internetā, šķirošana, elektrodrošība, un krājot punktus, lai iekļūtu finālā.

Čempionāts ir paredzēts klašu komandām 6.-7., 8.-9. un 10.-12. klašu grupās. Sacensības notiek trīs posmos. Čempionāta fināls, kurā par vērtīgām balvām un ceļojošo kausu sacentīsies ap 12 000 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, trīs dienu garumā maija vidū notiks klātienē Bauskā.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.