Menu
 

Karavīri pasniedz grāmatu ziedojumu Ādažu novada skolām 2900 eiro apmērā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazunovads.lv Foto - adazunovads.lv

Trešdien militārajā bāzē “Ādaži” dienošie Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri kopā ar sabiedrotajiem no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas pasniedza ziedojumu – grāmatas un galda spēles Ādažu sākumskolai un Carnikavas pamatskolai 2900 eiro apmērā, liecina informācija novada pašvaldības vietnē.

Kā pastāstījusi Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sabiedrisko attiecību speciāliste Eva Rešņa, sociālajos tīklos pamanīts ieraksts par to, ka Carnikavas pamatskolas jaunieši aicina ziedot grāmatas skolas bibliotēkai:

“Ņemot vērā, ka militārajā bāzē “Ādaži” dienošo karavīru bērni mācās Ādažu novada skolās, nolēmām uzsākt līdzekļu vākšanu – grāmatu un galda spēļu iegādei Carnikavas pamatskolā. Tāpat aicinājām karavīrus ziedot neizmantotās spēles, grāmatas. Projektā aktīvi iesaistījās sabiedroto karavīri. Itāļu kontingenta karavīri sarīkoja picas cepšanas pasākumu, kura laikā līdzekļi tika ziedoti šim projektam. Pateicoties sabiedroto karavīru atsaucībai, kopā tika savākti 2900 eiro, līdz ar ko tika nolemts atbalstīt arī Ādažu sākumskolu ar grāmatu iegādi.”

Carnikavas skolai sagādātas lasāmgrāmatas, galda spēles un latviešu klasiskās literatūras grāmatas “Zelta zirgs”, “Staburaga bērni”, “Maija un Paija” vairākos eksemplāros, tādējādi veicinot lasītprasmi skolas stundās. Karavīri grāmatās veica ierakstus latviešu, spāņu un angļu valodās ar laba vēlējumiem mazajiem lasītājiem.

Militārajā bāzē “Ādaži” dienošie karavīri regulāri iesaistās labdarības projektos ne tikai ar ziedojumu vākšanu, bet arī fizisku darbu un palīdzības sniegšanu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.