Menu
 

Siguldiešiem trešā vieta erudīcijas konkursa "Fizmix eksperiments" finālā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Fizikas festivālā sestdien noskaidroti zinošākie jaunie fiziķi valstī – erudīcijas konkursa "Fizmix eksperiments" laureāti. Trešo vietu sīvā konkurencē izcīnīja Rīgas reģionu pārstāvošā komanda "Elektromagnētiskā Elite" no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Kā informēja rīkotāji, līdz šim vērienīgākajā Latvijas Fizikas festivālā, kas pulcēja teju 4000 apmeklētāju, noslēdzās arī AS "Latvenergo" erudīcijas konkurss " Fizmix eksperiments", kurā par fizikā zinošākās komandas godu sacentās skolēni no visas Latvijas.

216 komandu konkurencē no 145 Latvijas skolām par šogad erudītāko komandu atzīta Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas komanda "Baloži pusdieno" skolotājas Kristiānas Rancānes vadībā no Zemgales reģiona. Čempioni ieguva erudīcijas konkursa galveno balvu – ceļojumu uz Šveici, lai apmeklētu Eiropas Kodolpētniecības centru CERN – pasaulē vadošo zinātnisko centru un tā slaveno Lielo hadronu paātrinātāju, kā arī viesotos Šveices zinātnes centrā "Technorama".

Otro vietu konkursā ieguva komanda "Azartspēļu ministri" no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas (pārstāvēja Rīgas pilsētu), bet "Elektromagnētiskā Elite" no Siguldas Valsts ģimnāzijas palika trešie. Starp pārējiem finālistiem bija Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja komanda "Baltais celiņš" (Latgales reģions), Limbažu Valsts ģimnāzijas komanda "Baroni" (Vidzemes reģions) un Liepājas Jāņa Čakstes vidusskolas komanda "Jauda" (Kurzemes reģions).

Komandām bija jāsacenšas vairākās kārtās, risinot Latvijā vadošo ekspertu īpaši izveidotus uzdevumus. Līdz ar fiziku tajos bija jādemonstrē erudīcija arī citos dabaszinātņu priekšmetos, tādējādi parādot vispusīgas zināšanas.

Skolēnu erudīcijas konkursam, kuram ir atklātās fizikas olimpiādes statuss, šogad kopumā bija pieteikušies 1080 skolēni, un tā pirmā atlases kārta norisinājās neklātienē. Savukārt 300 zinošākie 8. un 9. klašu skolēni no visiem Latvijas reģioniem 13. aprīlī tikās konkursa pusfinālā un finālā, kas norisinājās Latvijas Fizikas festivāla ietvaros.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.