Menu
 

Rīkos tiešsaistes nodarbību skolēniem par drošu atpūtu pie ūdens

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Biedrība "Peldēt droši" un Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) 16.maijā rīkos tiešsaistes nodarbību skolēniem par drošu uzvedību pie ūdens, aģentūru LETA informēja biedrībā.

Biedrības dibinātāja Zane Gemze uzskata, ka bērnu izglītošana veicinās sabiedrības ieradumu maiņu. "Nereti paši bērni ir tie, kas aizrāda un pamāca pieaugušos," atzīmēja Gemze.

Nodarbībās bērni uzzinās, kam pievērst uzmanību, izvēloties drošu peldvietu, kāda ir pareiza un atbildīga uzvedība, atpūšoties pie ūdens un nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem. Tiks skaidrota peldētprasmes nozīme, iemesli, kā rezultātā var notikt nelaime, un kliedēti mīti par slīkšanas atpazīšanu.

Nodarbības vadīs improvizators aktieris Artūrs Breidaks un "Peldēt droši" eksperts, peldēšanas un burāšanas treneris Toms Jēkabsons. Ar bērnudārzu audzēkņiem tiksies lācēns Ričijs Rū, savukārt ar skolēniem pieredzē dalīsies vokālā grupa "Knīpas un Knauķi" un grupas "Citi zēni" solists Jānis Pētersons.

Skolotāji un pirmsskolu pedagogi var pieteikt klasi nodarbībai vietnē "peldet.lv".

Pēc biedrības sniegtās informācijas, katru gadu Latvijā noslīkst vairāk nekā 100 cilvēku, arī bērni. Bērni visbiežāk noslīkst piemājas ūdenstilpēs, nenorobežotos dīķos, ezeros un upēs.

Ik gadu noslīkstot dzīvību zaudē vidēji desmit bērni vecumā līdz 19 gadiem.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.