Menu
 

Pašvaldība: Ar vietu skolās tiks nodrošināti visi Siguldas novadā deklarētie topošie pirmklasnieki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Veicot bērnu reģistrāciju mācībām Siguldas novada vispārizglītojošo skolu 1. klasēs 2019./2020. mācību gadam, līdz 31. martam saņemti 215 iesniegumi no topošo pirmklasnieku vecākiem. Plānots, ka skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs 2019. gada septembrī uzsāks aptuveni 216 novadā deklarētie bērni.

Kopumā Siguldas pilsētas izglītības iestāžu 1. klases var uzņemt 252 pirmklasniekus. Kā liecina pašvaldības informācija, šobrīd Laurenču sākumskolā uz 72 vietām ir pieteikti 70 skolēni; Siguldas pilsētas vidusskolā uz 120 vietām ir pieteikti 107 skolēni – skolas sporta klase un mākslu klase pilnībā nokomplektētas, bet vispārizglītojošajās klasēs no 78 vietām vēl ir brīvas 15 vietas. Siguldas 1. pamatskolā no kopumā plānotajām 60 vietām brīvas ir vēl 12 vietas.

Tāpat kā iepriekšējos gados, lielākā daļa jeb 70–80% vecāku savus bērnus ir pieteikuši elektroniski, bet veikt reģistrāciju klātienē izvēlējušies 20–30% vecāku. Pašvaldības izglītības nozares speciālisti atgādina, ka pirmklasnieku reģistrs tiek veidots pēc “rāvējslēdzēja" principa, apvienojot klātienē saņemtos iesniegumus ar elektroniski saņemtajiem iesniegumiem, kā arī ievērojot noteiktās prioritātes, kas nosaka, ka primāri pilsētas skolās tiek uzņemti novadā deklarēto attiecīgās skolas skolēnu brāļi vai māsas un novadā deklarētie bērni, kuriem Siguldas novadā deklarēts arī vismaz viens no vecākiem.

Bērnu pieteikšana mācībām vispārizglītojošo skolu 1. klasēs turpināsies līdz 1. septembrim, taču vecākiem jāņem vērā, ka pēc 31. marta pašvaldības noteiktās prioritātes vairs netiek ņemtas vērā. Siguldas novada pašvaldība nodrošinās izglītības iespējas visiem novadā deklarētajiem bērniem, negarantējot vietu tieši vecāku izvēlētajā skolā vai programmā.

Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1. klase katrā izglītības iestādē, un šajās skolās pirmklasnieku reģistrācija ir bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu izglītības iestādē klātienē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.