Menu
 

Pierīgā degusi sausā zāle, kūdra, kokmateriāli un ledusskapis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Pieci no tiem bijuši par salīdzinoši nelieliem ugunsgrēkiem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks fiksēts piektdien Saulgriežu ielā Baložos, kur 102 kvadrātmetru platībā dega sausā zāle un kūdra, informēja VUGD. Vēl viens uguns negadījums Ķekavas novadā noticis piektdien Katlakalnā, kur dega neapsaimniekotas divstāvu mājas ārsiena un jumts 20 m2 platībā.

Divi ugunsgrēki notikuši Jūrmalā – ceturtdien īsi pirms pusnakts divstāvu mājā Aizputes ielā bija aizdegušies elektroinstalācijas vadi, bet svētdien Slokas ielā pagalmā dedzis ledusskapis. Vēl viens izsaukums saņemts no Piņķiem, kur svētdien uguns bija pārņēmusi kokmateriālus 10 m2 platībā.

Jau ziņots, ka ceturtdien vakarā VUGD devās uz Baldoni, kur Latvijas Universitātei piederošā ēkā tika konstatēti vairāki desmiti mucu ar ķīmiskām vielām. Sākotnēji tika pieļauts, ka no vienas mucas ir notikusi noplūde, taču notikuma vietā konstatēts, ka noplūde nebija notikusi, un darbus pārņēma Valsts vides dienests.

Piektdien VUGD darbinieki uz Talsu šosejas Jūrmalā savākuši no bojāta motocikla dzinēja izlijušu eļļu. Stopiņu novada Līčos dzīvojamā mājā neitralizēts lapseņu pūznis, Krišjāņa Barona ielā Siguldā izvēdinātas telpas nepareizas apkures sistēmas lietošanas radītā sadūmojuma dēļ, bet Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā ar skaņas signāla palīdzību no meža izvesti divi nomaldījušies cilvēki.

Vēl vairākos gadījumos – Inčukalna novada Griķos, Babītes novada Spilvē un Garkalnes novada Berģos – glābēji sakārtojuši brauktuvi pēc vairāku vieglo automašīnu sadursmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.