Menu
 

Kārtējo reizi Nometņu ielā Jūrmalā degusi garāža Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš šīs nedēļas sākuma no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Kārtējo reizi reģistrēts garāžas degšanas gadījums Nometņu ielā Jūrmalā – šoreiz naktī uz ceturtdienu garāža degusi četru kvadrātmetru platībā.

“Apriņķis.lv” jau ziņoja, ka kopš septembra beigām Nometņu ielā garāžas degušas jau piecas reizes. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirknī par garāžu dedzināšanas gadījumiem garāžu kooperatīvā Jūrmalā bija uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Tāpat jau ziņots, ka otrdien plkst. 5.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspili, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamās mājas jumts un starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti NMPD mediķiem. Plkst. 6.22 ugunsgrēks tika lokalizēts, un tā kopējā degšanas platība bija 60 m2

Šonedēļ vēl divos gadījumos bija nepieciešama cilvēku evakuācija. Pirmdien pēcpusdienā deviņstāvu dzīvojamā mājā Zemgales ielā Olainē kāpņu telpā bija aizdedzies elektrības sadales skapis un jumta pārsegums 5 m2 platībā, un no mājas tika evakuēti 10 cilvēki. Savukārt pirmdien vakarā Siguldas novada Allažu pagastā 25 cilvēki tika evakuēti pēc tam, kad ražošanas uzņēmuma telpu bēniņos bija aizdegušās koka konstrukcijas un atkritumi 25 m2 platībā. Pēc VUGD datiem, šajos negadījumos cilvēki nav cietuši.

Divos gadījumos Pierīgā – otrdien Inčukalna novada Griķos un trešdien Talsu šosejā Jūrmalā – bija aizdegušās vieglās automašīnas.

Trešdien Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā bija nostrādājusi drošības sistēma un, lai novērstu iespējamu aizdegšanos, VUGD darbinieki ēkā nodzēsa degošo kurināmo.

Pirmdien Krimuldas novada “Jaunrūķīšos” glābēji atvienoja akumulatora klemmes grāvī iebraukušai automašīnai. Otrdien Gulbju ielā Jūrmalā no koka nocelts kaķis. Savukārt ceļa braucamajai daļai pārkrituši koki aizvākti Garkalnes (divreiz), Ropažu, Siguldas un Saulkrastu novados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.