Menu
 

Olaines novadā degusi pirts, auto un atkritumi, Inčukalna novadā – šķūnis Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: VUGD Foto: VUGD

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus Pierīgā: Olaines novadā degusi pirts, auto un atkritumi, Inčukalna novadā – šķūnis, Jūrmalā – apgaismes laterna. Saņemti arī daudzi izsaukumi par vēja nolauztiem kokiem.

29.jūnija rītā ugunsdzēsēji devās uz Ulbroku, kur 2 m2 platībā dega kūdra, taču ugunsgrēks aptuveni pusstundas laikā likvidēts. Kā ziņots iepriekš, pirmdienas pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Olaini, kur ugunsgrēks bija izcēlies ķīmiskās rūpnīcas "Biolars" krāsu un emalju ražošanas cehā, dzēšanas darbi tika pabeigti naktī uz otrdienu. Savukārt pirmdienas vakarā mežā Olainē dega atkritumi 2 m2 platībā, to dzēšana aizņēma vairāk nekā stundu, informē glābšanas dienestā. 

Vairāki izsaukumi saņemti naktī uz otrdienu. Jūrmalā degusi apgaismes laterna 0,01 m2, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Olaines novada Dāvos degusi pirts 35 m2 platībā, tā dzēsta vairāk nekā divas stundas. Jaunolainē degusi vieglā automašīna 4 m2 platībā, kas dzēsta aptuveni stundu. Bet Inčukalna novadā dedzis šķūnis 20 m2 platībā, šī ugunsgrēka likvidēšana aizņēma gandrīz divas stundas.

Trešdienas pēcpusdienā Krimuldas novada Lēdurgas pagastā 0,3 m2 platībā dedzis slēdzis elektrības sadales skapī, taču šis ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD darbinieku ierašanās, norāda glābšanas dienestā.

Nedēļas sākumā veikti arī cita veida darbi. Kā ziņots iepriekš, pirmdien Ikšķilē no Daugavas izcelts noslīcis cilvēks. Savukārt Rīgas ielā Ķekavā no kravas automašīnas izbirušas kastes ar stikla pudelēm, VUGD darbinieki atbrīvoja no tām ceļa braucamo daļu. 1.jūlijā Carnikavā glābšanas dienesta darbinieki centās nocelt no koka kaķi, kas bija ilgi tajā atradies, taču, tā kā dzīvnieks uzkāpa kokā vēl augstāk, VUGD darbinieki nespēja palīdzēt. Savukārt Saulkrastu novada Vēsmā kaķis no koka veiksmīgi nocelts.

Saņemti arī daudzi izsaukumi par vēja nolauztiem kokiem, kas uzkrituši uz ceļa, automašīnas, mājas vai elektrības vadiem. 30.jūnijā no ceļa braucamās daļas novākts koks Baldones novadā, Jūrmalā, Ķekavas novada Baložos un Siguldas novadā, divi izsaukumi bijuši Mārupes novadā, bet Ķekavas novada Katlakalnā uz ceļa nokritusi arī apgaismes laterna; uz automašīnas koks bija uzkritis Jūrmalā un Carnikavas novada Kalngalē, savukārt Mārupes novadā vienā gadījumā koks uzkritis uz mājas, otrā – uz elektrības vadiem. Arī 1.jūlijā saņemti līdzīgi izsaukumi: koks uz ceļa braucamās daļas bija nokritis Saulkrastu novada Ķīšupē un Olaines novada Stūnīšos, bet Jūrmalā – uz žoga, vēsta VUGD.

Iepriekš:
Naktī likvidēts ugunsgrēks ķīmiskās rūpnīcas "Biolars" cehā; Rīgā un Pierīgā daudz lietus radītu postījumu

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.