Menu
 

Pierīgā reģistrēts šāgada pirmais kūlas ugunsgrēks Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš nedēļas sākuma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu. Tostarp saņemta informācija par pirmo kūlas ugunsgrēku šogad Pierīgā – otrdien Fabrikas ielā Jūrmalā sausā zāle degusi 100 kvadrātmetru platībā, informēja VUGD. Ugunsgrēks likvidēts nepilnas pusstundas laikā.

Jau ziņots, ka pirmdien plkst. 16.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Iecavas ielu Baldonē, kur dega divstāvu sabiedriskās ēkas jumta pārsegums 15 m2 platībā. Nepilnu triju stundu laikā šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Otrdien priekšpusdienā Mālpils novadā dedzis vienstāva angāra tipa ēkas jumts un starpsienu siltinājums 45 m2 platībā. Otrdien Dundagas ielā Jūrmalā uguns bija pārņēmusi šķūni, sadzīves mantas un malku 20 m2 platībā, bet Ūdru ielā Jūrmalā trešdien vakarā dedzis šķūnis 15 m2 platībā.

Vēl Ropažu novada Zaķumuižā degusi vieglā automašīna, Edinburgas prospektā Jūrmalā – koks, Krimuldas novada Lēdurgas pagastā – sodrēji divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā, bet Ķekavas novada Krustkalnos, Nometņu ielā Salaspilī un Stacijas ielā Olainē – atkritumi konteinerā.

Trešdien plkst.15.17 Garkalnes novada Berģos notikusi vieglās automašīnas un mikroautobusa sadursme, pēc kuras VUGD darbinieki atvienoja transportlīdzekļu akumulatora klemmes, kā arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Savukārt Lorupes gravā pie Siguldas sazāģēja un aizvāca nolūzušu koku.

Ceturtdien pirms plkst.10 VUGD sadarbībā ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem sāka sprāgstvielu izvietošanu uz ledus Gaujā pie Carnikavas, lai likvidētu ledus sablīvējumu un mazinātu plūdu draudus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.