Menu
 

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par divu personu slepkavību Olaines novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ceturtdien Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu par pagājušā gada novembrī Olaines novadā izdarītu noziegumu – vīrieša un sievietes slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos un par cietsirdīgu izturēšanos pret mājdzīvnieku, savainojot viņam galvu.

Kā informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka noziegums izdarīts greizsirdības un personiskas atriebības dēļ, un par to aizdomās tiek turēts bojāgājušajiem tuvu pazīstams vīrietis. Tiesa viņam piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. 

2020.gada 23.novembrī policija saņēma informāciju, ka Olaines novadā kādā privātmājā konstatēts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm un sieviete, kurai nodarīti smagi miesas bojājumi.Policisti nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu, kur saņemtā informācija apstiprinājās. Atklājās, ka ir noticis uzbrukums mājokļa iemītniekiem.

Likumsargi norādītajā privātmājā uz dīvāna atrada vīrieša līķi ar galvas traumām. Savukārt uz grīdas bezsamaņā ar smagām traumām gulēja sieviete, kurai mediķi sniedza neatliekamo palīdzību un nogādāja medicīnas iestādē. Diemžēl arī cietusī sieviete no gūtajām traumām vēlāk mira. Uzbrukumā bija cietis arī bojāgājušo personu mājdzīvnieks – šarpeja sugas suns, kam bija nodarītas cirstas brūces galvā. Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess.

Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu – 1992. gadā dzimušu, iepriekš likumsargu redzeslokā nonākušu, vīrieti. Pēc divām dienām, 25. novembrī, policisti Rīgā viņu aizturēja.

Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka uzbrukums izdarīts greizsirdības un personiskas atriebības dēļ. Aizdomās turētais vīrietis bija ieradies abu bojāgājušo dzīvesvietā, uzbrūkot mājas saimniekiem, visticamāk, ar cirvi. 

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu, šā gada 10. jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļas amatpersonas kriminālprocesu nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 118. panta otrā punkta (par slepkavību pastiprinošos apstākļos, proti, ja noslepkavotas divas personas) un pēc Krimināllikuma 230. panta pirmās daļas (par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kā rezultātā tas sakropļots).

Aizdomās turētais vīrietis atrodas apcietinājumā, atzīmē policijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.