Menu
 

Saulkrastu novadā no upes izcelts noslīcis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Saulkrastu novadā no upes izcelts noslīcis cilvēks Foto no arhīva

Nedēļas pirmajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis vairākus izsaukumus par ugunsgrēkiem Pierīgā, kā arī veicis glābšanas darbus: Olaines novadā degusi dzīvojamā māja, Mārupes novadā – automašīna, Saulkrastu novadā no upes izcelts noslīcis cilvēks, sniegta arī palīdzība dzīvniekiem.

Kā ziņots iepriekš, 1. oktobra pusdienlaikā ugunsdzēsēji devās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur 170 m2 platībā dega vienstāva dzīvojamā māja. Ugunsgrēka likvidēšanai bija nepieciešamas vairāk nekā četras stundas. Dienu vēlāk Zemgales ielā Olainē deviņstāvu mājas 6. stāvā atkritumu vadā dega atkritumi 5 m2 platībā, kas tika nodzēsti aptuveni stundas laikā, informē VUGD pārstāvji.

Trešdienas pēcpusdienā izsaukums saņemts uz Mārupes novadu, kur dega automašīna 4 m2 platībā, šo ugunsgrēku likvidēja lidostas ugunsdzēsēji. Vēl tās pašas dienas pēcpusdienā Roņu ielā Garciemā divstāvu dzīvojamās mājas 1. stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā, taču tas nodzēsts pirms VUGD darbinieku ierašanās. 

Nedēļas pirmajā pusē Pierīgā veikti arī glābšanas un cita veida darbi: kā ziņots iepriekš, 1. oktobrī Vecnoriņu ielā Ikšķilē no ūdens izcelts suns, kuram kāja bija iesprūdusi lamatās, 3. oktobrī Saulkrastu novada Saulkrastu pagastā no upes izcelts noslīcis cilvēks, kas nodots Valsts policijas darbiniekiem, savukārt Salaspils novadā atbrīvots makšķerauklā sapinies gulbis.

Kopš trešdienas vakara VUGD saņēmis arī 60 izsaukumu par nolūzušiem kokiem Pierīgā, visvairāk palīdzība ir bijusi nepieciešama Jūrmalā. Lielākā daļa koku bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas vai uz automašīnām, vēsta glābšanas dienestā.

VUGD darbinieki aicina: ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Iepriekš:
Pie Rīgas lidostas nodzēsts aizdedzies taksometrs

Māte ar divgadīgu bērniņu uz rokām izlec pa logu no degošas mājas Olaines pagastā

Olaines novadā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.