Menu
 

Jaunolainē sadzīves atkritumu konteineru laukumi būs slēgti ar kodu atslēgām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Olaines novada pašvaldība Foto - Olaines novada pašvaldība

No 1.augusta Jaunolaines daudzdzīvokļu māju iemītnieki sadzīves atkritumus varēs izmest ar kodu atslēgām slēgtos atkritumu konteineru laukumos, informēja Olaines novada pašvaldībā.

Šāda kārtība tiek ieviesta, lai izskaustu negodprātīgu privātmāju un vasarnīcu iedzīvotāju rīcību, savus atkritumus izmetot konteineros pie daudzdzīvokļu mājām. Kā atzīst pašvaldība, diemžēl Olaines novadā joprojām vērojama situācija, ka daudzi atkritumu radītāji neslēdz līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu vai arī slēdz līgumus par minimālu apjomu, bet savus atkritumus regulāri izmet konteineros, kuri paredzēti atkritumiem no daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām. Tādējādi tiek būtiski palielināts atkritumu apjoms, par kuru jāmaksā daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem.

Jaunā kārtība paredz – katrs atkritumu laukums ir piesaistīts konkrētām daudzdzīvokļu mājām, lai iedzīvotāji varētu samazināt savus atkritumu apsaimniekošanas rēķinus. Rēķini būs mazāki arī, ja daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji atkritumus šķiros, jo par sašķiroto atkritumu izvešanu iedzīvotājiem nav jāmaksā. Savukārt atkritumu laukumu aizslēgšana nodrošinās to, ka tur savus atkritumus vairs nevarēs izmest privātmāju un vasarnīcu īpašnieki.

Katram konteinera laukumam ir savs kods, tāpēc novada dome aicina to neizpaust citām personām, jo tas palīdzēs novērst svešu atkritumu vešanu uz šiem laukumiem.

Veiksmīgai mērķa sasniegšanai (līdzekļu ietaupīšanai) Jaunolaines daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem lūgums ievērot šādu kārtību: vienmēr pēc atkritumu izmešanas aizslēgt atkritumu laukuma durvis; sava konteinera laukuma kodu neizpaust citām personām; ziņot Olaines novada pašvaldības policijai par jebkādām nelikumībām un saistošo noteikumu “Par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Olaines novadā” neievērošanu.

Iepriekš:

Ar jaunu kārtību veicinās sadzīves atkritumu sistēmas attīstību Olaines novadā

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.