Menu
 

Salaspils novada mērs gandarīts par novada neskaršanu, īstenojot teritoriālo reformu Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Salaspils novads jau līdz šim bija pietiekami labi pārvaldīts novads, tāpēc novada robežu neskaršana pilnībā apmierina, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars (JV).

Sākotnējā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumā bija paredzēts Salaspils novadam pievienot Ropažu un Stopiņu novadu. Attiecīgi jaunajā novadā būtu ap 40 000 iedzīvotāju. Tomēr jaunākajā piedāvājumā Salaspils novads paliek esošajās robežās, iedzīvotāju skaitam veidojot ap 22 659. Administratīvais centrs būs Salaspils, kurā dzīvo 18 011 iedzīvotāju.

Kā uzskata Čudars, Stopiņu un Ropažu novada nepievienošana nekādā veidā neietekmēs Salaspils novada attīstību. Tāpat viņš atzina, ka, viņaprāt, abu šo novadu pievienošana jaunveidojamam Ulbrokas novadam vērtējama pozitīvi.

Čudars atzīmēja, ka lēmums par Stopiņu un Ropažu novada pievienošanu Ulbrokas novadam pieņemts pēc Salaspils, Ropažu un Stopiņu domes deputātu sarunām, kā arī uzklausot novada iedzīvotājus.

Kā vēstīts, VARAM jaunajā pašvaldību kartē piedāvā veidot arī Ulbrokas novadu, kurā ietilps tagadējā Stopiņu, Garkalnes un Ropažu novada pašvaldība, kā arī Vangažu pilsēta, kas patlaban atrodas Inčukalna novadā. Sākotnēji Stopiņus un Ropažus bija plānots apvienot ar Salaspils novadu. Savukārt Garkalnes novadu bija iecerēts pievienot jaunveidojamam Ādažu novadam, bet Vangažu pilsētu iekļaut Siguldas novadā.

Iepriekš:
Jaunveidojamajā Ulbrokas novadā iekļautās pašvaldības neslēpj pārsteigumu par ieceri (papildināta)

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.