Menu
 

Baldones ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pārraugošā uzņēmuma valdē iecelts mēra sarakstu pārstāvošais speciālists

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par Baldones novada pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "BŪKS" pagaidu valdes locekli iecelts Aigars Šuksts, kurš aizvadītajās vēlēšanās, kā arī iepriekš, startējis no viena saraksta ar novada domes priekšsēdētāju Raimondu Audzeru (VL-TB/LNNK, V).

Šuksts amatā iecelts uz laiku. Viņam ir pieredze darbā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks". Šuksts ieguvis vidējo izglītību Rīgas 41.vidusskolā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, kas apkopoti pirms 2017.gada pašvaldību vēlēšanām.

Rīt, 17.decembrī, Baldones novada domes sēdē tiks skatīts jautājums par "BŪKS" valdes locekļa atlases konkursa komisijas apstiprināšanu. Līdz ar to jaunais valdes loceklis tiks ievēlēts maksimāli īsākajā laikā, solīja domē.

Vienlaikus domē norāda, ka galvenais iemesls līdzšinējā "BŪKS" vadītāja Sergeja Kirilova atstādināšanai ir neprofesionāla ūdensapgādes un kanalizācijas projekta ieviešana. 

"Lai gan "BŪKS" statūti nosaka, ka valdei ir nepieciešama iepriekšējā dalībnieku sapulces piekrišana kredītsaistību uzņemšanai virs 1422 eiro, bijušais valdes loceklis ir uzņēmies nesaskaņotas saistības ar būvnieku nepilnu 100 000 eiro apmērā par papildu darbiem," skaidroja domē.

Jau vēstīts, ka Audzers no amata ir atstādinājis "BŪKS" valdes locekli Kirilovu. Pēc domes deputātes Violas Āboltiņas (LZA) vārdiem, lēmums esot pieņemts vienpersoniski un esot paralizējis uzņēmuma darbu, jo domes vadītājs neesot iecēlis aizstājēju. Kirilovs bija vienīgais uzņēmuma valdes loceklis un viņu amatā iecēla dome. Tomēr par viņa atstādināšanu pašvaldība nav lēmusi. Pēc Āboltiņas teiktā, Audzers par savu lēmumu nevienu neesot informējis un arī neesot paskaidrojis tā iemeslus.

Āboltiņa norādīja, ka par radušos situāciju domniekus informējuši paši uzņēmuma darbinieki, norādot, ka bez valdes locekļa pienākumu izpildītāja uzņēmuma darbs esot paralizēts. Darbinieki vēstulē deputātiem esot norādījuši, ka kopš 9.decembra spēku ir zaudējušas visas darbiniekiem izdotās pilnvaras, kas nozīmējot, ne neviens darbinieks darba vajadzībām nedrīkstot iegādāties ne degvielu, ne materiālus.

Tāpat esot apturēta korespondences, līgumu, rēķinu, pavadzīmju un citu ar uzņēmuma saimniecisko darbību dokumentu sagatavošana un parakstīšana, tostarp, 12 projektu vadība. Uzņēmums vairs nevarot pārstāvēt tā intereses nevienā valsts un pašvaldību iestādē, tostarp, tiesās ar jau celtajām prasībām. Tāpat esot apturēti visi plānotie remontdarbi un rēķinu sagatavošana iedzīvotājiem un juridiskām personām neesot iespējama.

Pēc Āboltiņas teiktā, "BŪKS" ir vienīgais uzņēmums Baldones novadā, kas sniedz iedzīvotājiem ūdensapgādes, kanalizācijas un apkures pakalpojumus.

Audzers aģentūrai LETA apstiprināja, ka Kirilovu ir atstādinājis, pamatojot to ar "uzticības zaudēšanu", sīkākus paskaidrojumus gan nesniedzot.

Pēc Audzera teiktā, viņš kā kapitāldaļu turētājs bija tiesīgs pieņemt šādu lēmumu un par to nebija jālemj visai domei. Viņš norādīja, ka Kirilova vietā tiks iecelts pagaidu valdes loceklis.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums 100% pieder Baldones domei un izveidots 1996.gadā. Tā vienīgais valdes loceklis bija Kirilovs. 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 412 858 eiro apgrozījumu un 57 236 eiro zaudējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.