Menu
 

Audzēkņa mammas saslimšanas dēļ līdz 2. aprīlim slēgts bērnudārzs "Bitīte" Katlakalnā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/PII-Bitīte-Katlakalnā Foto - facebook.com/PII-Bitīte-Katlakalnā

Ķekavas novada krīzes vadības grupa ceturtdien saņēma informāciju, ka kādai bērnudārza "Bitīte" audzēkņa mammai dienu iepriekš ir konstatēta saslimšana ar Covid-19, un bērns pēdējo reizi pirmsskolas izglītības iestādi apmeklējis 13. martā.

Sakarā ar to, ka šajā bērnudārzā ir viena kopīga ēdnīca, kuru apmeklē visi bērnudārza bērni un darbinieki, ir iespējama inficēšanās varbūtība. Tāpēc, lai mazinātu infekcijas risku, tika nolemts no 19. marta līdz 2. aprīlim slēgt bērnudārzu, veicot iestādē papildus dezinfekcijas pasākumus un visiem bērniem un darbiniekiem nosakot 14 dienu mājas karantīnu. 

Ķekavas novada pašvaldībā informēja, ka par minēto saslimšanas gadījumu bērnudārza "Bitīte" vadītāju ceturtdien informēja Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) , kas sniedzis nepieciešamās rekomendācijas  tālākai rīcībai.  Pēc SKPC pieprasījuma bērnudārzs operatīvi  ir nosūtījis informāciju par konkrētās grupas visiem  bērniem un skolotājām,  kuri  13. martā bija kontaktā ar šo bērnu.

Kā informē SPKC, bērnam, kura mammai apstiprināta saslimšana ar Covid-19, analīzes ir negatīvas. Mamma nav bijusi ārzemēs, bet bijusi saskarsmē ar vīrusu slimu personu. Šobrīd tiek apzināti darbinieki un visi vecāki, kuru bērni šajā laikā bijuši pirmsskolas izglītības iestādē, aicinot viņus ievērot mājas karantīnu.  Vecāki var sazināties  ar bērnudārza "Bitīte" vadītāju pa tālr. 29469781 vai Izglītības, kultūras un sporta pārvaldi pa tālr. 28233615.

Jau ziņots, ka līdz aprīlim slēgta Baldones pirmsskolas izglītības iestāde "Vāverīte", kurā nodarbinātas personas ģimenes loceklis ir bijis tiešā saskarsmē ar laboratoriski apstiprinātu Covid-19 pacientu. Pēc dezinfekcijas pasākumu veikšanas no 23.marta bērnudārzā darbosies dežūrgrupa.

Jāatgādina, ka no 13. marta, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādes, kurās darbojas dežūrgrupas, jāiesniedz vecāku apliecinājums, ka nav bijuši kontakti ar Covid-19 slimniekiem un vai nav apmeklētas riska zonas valstis. Tāpat bērnudārzos tiek veikti pastiprināti dezinfekcijas pasākumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.