Menu
 

Garkalnes dome sola sabiedrisko apspriešanu par mazgāšanas līdzekļu ražotnes būvniecību

  • Autors:  LETA
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Garkalnes novada dome ir akceptējusi tikai ideju par mazgāšanas līdzekļu ražotnes būvniecību "Buciņu" ciemā, un sabiedriskā apspriešana tiks rīkota tikai tad, kad uzņēmējs gatavos būvniecības ieceri un dokumentāciju, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Garkalnes domes projektu vadītājs Klāvs Zīberts pastāstīja, ka sākotnēji Lauku atbalsta dienests kopā ar biedrību "Ropažu-Garkalnes partnerība" izsludināja konkursu uzņēmējdarbības veicināšanai, kurā piedalījušies arī SIA "BioOrg Latvia" ar savu ieceri par  mazgāšanas līdzekļu ražošanas kompleksa izveidi.

"Tā rezultātā tika lūgts domes viedoklis par šo ieceri, un mēs esam atbalstījuši tikai ideju pēc būtības, taču līdz būvniecībai vēl ejams tāls ceļš," sacīja Zīberts.

Viņš skaidroja, ka domes lēmums dod uzņēmējam zaļo gaismu būvniecības dokumentācijas izstrādei, un tam visam jānotiek likumā noteiktajā kārtībā.

"Ņemot vērā iedzīvotāju interesi, noteikti tiks rīkota arī sabiedriskā apspriede, par kuru uzņēmējs informēs, izvietojot attiecīgos paziņojumus," pauda pašvaldībā, norādot, ka uzņēmējs tikpat labi šai iecerei var arī "atmest ar roku".

Vienlaikus domes pārstāvis mierināja, ka arī būvniecības gadījumā ciemā neslietos milzīgi rūpnieciskie torņi, jo teritoriālais plānojums ko tādu nemaz nepieļauj. Konkrētā teritorija ir iekļauta jauktas apbūves zonā, kas paredzot mazu uzņēmumu attīstību.

"BioOrg Latvia" dibināts šī gada martā un pieder Artjomam Kočlamazašvili. Taujāts, vai uzņēmuma nesenais dibināšanas datums nerada aizdomas, Zīverts sacīja, ka konkrētajā konkursā piedalīties varēja arī jaunie uzņēmēji, un pašvaldība tādus ir gatava atbalstīt. Vienlaikus viņš sacīja, ka šāds projekts radītu novadā jaunas darba vietas un sakārtotu vidi.

Kā ziņots, iecerei būvēt mazgāšanas līdzekļu ražošanas kompleksu iebilst vietēji iedzīvotāji.

Kā aģentūru LETA informēja ciemata iedzīvotāju pārstāve Margarita Mjadzelica, pret ražošanas kompleksa izveidi kategoriski iebilst plānotā objekta apkārtnē esošo privātmāju iedzīvotāji, kuri ir neizpratnē par to, kādēļ pirms šāda lēmuma pieņemšanas nav notikusi publiska apspriešana. 

Aptuveni 130 ciema iedzīvotāju ir vērsušies pie domes ar iesniegumu, kurā tiek pieprasīta ieceres publiskā apspriešana, lai iedzīvotājiem būtu iespēja tajā piedalīties un paust savu nostāju ražošanas objekta celtniecības īstenošanas jautājumā.

"Buciņu" ciemata iedzīvotāji esot neizpratnē par domes atbalstu iecerei, kura, pēc viņu teiktā, ir pretrunā gan ar teritoriālo plānojumu, gan iedzīvotāju interesēm. 

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.