Menu
 

Paraksta līgumu par jaunā, apvienotā Ādažu novada Attīstības programmas izstrādi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldība Foto - Ādažu novada pašvaldība

Ceturtdien Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA) un Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) parakstīja līgumu par jaunā, apvienotā Ādažu novada Attīstības programmas izstrādi. Līgums paredz, ka Ādažu novada un Carnikavas novada domes, ievērojot partnerības un ekonomiskā izdevīguma principus, vienojas kopīgi uzsākt Ādažu novada Attīstības programmas 2021.- 2027. gadam izstrādi.

Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne pavēstīja, ka darbu pie programmas izstrādes organizēs Ādažu novada dome kā vadošais partneris. Darbs tiks organizēts piecās darba grupās: ekonomiskās attīstības; izglītības, sporta un kultūras; veselības aprūpes un sociālo jautājumu, teritorijas plānošanas un vides darba grupā. Programmas izstrāde ilgs līdz 2021.gada maijam, bet tās  pirmā redakcija jāsagatavo līdz šā gada decembrim. Attīstība programma noteiks jaunā novada attīstības mērķus un virzienus nākamajiem sešiem gadiem.

“Šis ir vēsturisks brīdis, kad ir iespēja kopīgi sākt plānot attīstību vēl gadu iepriekš, pirms krīt robežas, kuras bijušas tikai kartē un formālos dokumentos, nevis cilvēku uztverē. Apvienojoties mēs varam izdarīt vairāk un kļūt par labāku vietu, kur dzīvot. Iedzīvotāji no šīs apvienošanās būs ieguvēji. Aicinu ikvienu piedalīties un sniegt savu ieguldījumu programmas izstrādē,” paudis Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

“Ņemot vērā, ka nākamais Eiropas Savienības fondu plānošanas periods 2021.–2027. gadam ir jau tuvu, lai nekavētu nozīmīgu projektu attīstību, nepieciešama jaunā Attīstības programma. Aicinu novada iedzīvotājus, uzņēmējus, organizācijas aktīvi iesaistīties, lai saskaņotu nākotnes plānus, kad ES finanšu līdzekļi būs pieejami,” uzsver Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Jau ziņots, ka Ādažu un Carnikavas novadu domes aicina iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskā sektora pārstāvjus pieteikties darba grupās līdz 20.augustam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.