Menu
 

Līdz trešdienai pašvaldību vēlēšanām Pierīgas novados iesniegti 29 saraksti Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļu pirms kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa beigām pašvaldību vēlēšanām deviņos Pierīgas novados kopumā iesniegti 29 saraksti un uz deputātu krēsliem pretendē 521 persona, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija. Sarakstu iesniegšana turpināsies līdz 6.aprīlim.

Pēdējās nedēļas laikā pašvaldību vēlēšanām Ķekavas novadā iesniegti trīs saraksti. Latvijas Reģionu apvienības sarakstā ar pirmajiem numuriem startē Ķekavas novada domes deputāti Agnese Geduševa un Andis Damlics, kā arī Baldones novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Jēkabsone. Partiju “Latvijas attīstībai” un “Izaugsme” kopējā saraksta priekšgalā ir Ķekavas novada domes deputāts Juris Žilko un futbola kluba “Auda” valdes loceklis Rihards Gorkšs. Savukārt partijas “Vienoti Latvijai” saraksta līderis ir ilggadējais Ķekavas novada domes deputāts Andis Adats.

Iepriekš vēlēšanām Ķekavas novadā sarakstus bija iesniegusi Jaunā konservatīvā partija un Latvijas Zaļā partija.

Visvairāk sarakstu – septiņi ar 107 kandidātiem – līdz trešdienai iesniegti Mārupes novadā. Pēdējās nedēļas laikā partijām “Latvijas attīstībai”, “Jaunā Vienotība”, “Saskaņa” un Latvijas Reģionu apvienība pievienojušās vēl trīs.

Zaļo un Zemnieku savienības sarakstā ar pirmajiem diviem numuriem startē ilggadējais Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un domes izpilddirektors Kristaps Ločs. Jaunās konservatīvas partijas saraksta līderis ir SIA “LSG Group, Airo Catering Services Latvija” attīstības vadītājs Zigmārs Vestfāls, bet Latvijas Krievu savienībai, kas pretendē tikai uz trim vietām domē, – bezdarbniece Anna Bondare.

Pirmais saraksts iesniegts Olaines novadā. Partijas “Saskaņa” sarakstā pirmie trīs numuri tikuši pašreizējiem domes deputātiem – priekšsēdētāja otrajam vietniekam Aleksandram Čmiļam, kā arī Irinai Novohatjko un Oļegam Novodvorskim.

Vēlēšanām jaunizveidojamajā Ropažu novadā kā trešā aiz “Saskaņas” un Jaunās konservatīvās partijas pieteikusies partija “Latvijas attīstībai”. Saraksta pirmajā četriniekā ir Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne, viņas vietnieks Ainārs Vaičulens, Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus un pazīstamais basketbolists Jānis Blūms.

Salaspils novadā, kur līdz šim bija iesniegts tikai partijas “Saskaņa” saraksts, pēdējās nedēļas laikā iesniegti vēl divi. Latvijas Zaļās partijas saraksta līderi ir Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektors Andrejs Svilāns un Salaspils novada PI “Komunālais dienests” vadītājs Zigmārs Zeimulis. Savukārt Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zemnieku savienības kopējā saraksta pirmie divi numuri tikuši pašreizējam domes deputātam Jānim Nebaram un Salaspils uzņēmēju biedrības valdes priekšsēdētājam Mikam Balodim.

Cīņā par deputātu vietām Saulkrastu novada domē, kur gatavību startēt līdz šim bija apliecinājusi partija “Latvijas attīstībai”, iesaistījies vēl viens politiskais spēks. Latvijas Zaļās partijas saraksta pirmais numurs ir Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš, bet pirmajā piecniekā ir vēl četri pašreizējie deputāti – Bruno Veide un Ivars Veide no Saulkrastiem, kā arī Normunds Broks un Inta Petrova no Sējas.

Siguldas novadā, kur iepriekš vēlēšanām bija pieteikušies “Progresīvie” un Krimuldas novada partija, iesniegti vēl trīs saraksti. Uzreiz trīs pašreizējie novadu domju priekšsēdētāji startē apvienotajā Nacionālās apvienības, Latvijas Reģionu apvienības un Latvijas Zaļas partijas sarakstā – tie ir Uģis Mitrevics no Siguldas, Linards Kumskis no Krimuldas un Solvita Strausa no Mālpils. Otrais numurs ir Siguldas mēra vietniecei Līgai Sausiņai, bet piektais – skeletona trenerim Dainim Dukuram.

Partijas “Latvijas attīstībai” un Vidzemes saraksta priekšgalā ir Autotransporta direkcijas valdes loceklis Modris Jaunups un SIA “Sorbas” valdes loceklis Ivo Bernats, bet Latvijas Atdzimšanas partijas sarakstā – Latvijas Universitātes profesors Andris Rubins, LU asociētais profesors Jānis Mencis un Siguldas sporta skolas kalnu slēpošanas trenere Gunta Gasūna.

Ādažu novadā pašvaldību vēlēšanām pagaidām iesniegti trīs – “Saskaņas”, Latvijas Zemnieku savienības un Latvijas Reģionu apvienības – saraksti.

Jāatgādina, ka kopumā pašvaldību vēlēšanas šogad notiks 41 vēlēšanu apgabalā – sešās valstspilsētās un 35 novados kopumā būs jāievēl 683 deputāti. Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām var iesniegt reģistrētas politiskās partijas, reģistrētas politisko partiju apvienības, kā arī divas vai vairākas reģistrētas politiskās partijas, kuras nav apvienojušās reģistrētā apvienībā.

Pašvaldību vēlēšanās vēlētāji varēs balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī savā vēlēšanu apgabalā. Vēlēšanu iecirkņu darba laiks pašvaldību vēlēšanu dienā, 5.jūnijā, būs plkst.7.00 – 20.00. Vēlētāji varēs izmantot arī iespēju nobalsot iepriekš: pirmdien, 31. maijā, plkst. 16.00 – 20.00; ceturtdien, 3. jūnijā, plkst. 9.00 –16.00 un piektdien, 4. jūnijā, plkst. 13.00 – 20.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.