Menu
 

Sīpolciemā autobusu nesola Apriņķis.lv

  • Autors:  Dzintris Kolāts
Sīpolciemā autobusu nesola Foto - arhīvs

“Rīgas Apriņķa Avīze” publicēja kāda lasītāja vēstuli, kurā viņš sūdzas par nedienām ar sabiedriskā transporta nodrošinājumu, jo īpaši brīvdienās, Babītes novada Sīpolciemā. Publicējām arī Babītes novada pašvaldības pārstāvju teikto par šo problēmu. Nu esam saņēmuši valsts SIA “Autotransporta direkcija” viedokli.

Kā zināms, Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā Latvijā. Lūk, VSIA “Autotransporta direkcija” atbilde!

“Apstāšanās konkrētās pieturvietās tiek organizēta, balstoties uz pasažieru apmaiņas rādītājiem. Autotransporta direkcijas veiktā analīze parāda, ka autobusa kursēšana trīs reizes dienā, apstājoties pieturvietā “Krievi”, ir atbilstoša pasažieru plūsmai, savukārt pieturvieta “Sīpolciems” nav paredzēta nevienā maršrutā (vēstulē un mūsu rakstā norādīta pietura “Spuņciems” – red.).

Tajā pašā laikā Autotransporta direkcija rūpīgi izvērtē katru jauno pieprasījumu, tādēļ aicinām sniegt informāciju, kas pamato biežāku reisu nepieciešamību, pieturvietas iekļaušanu un laikus, kad tie būtu nepieciešami.

Starppilsētu reģionālie autobusi pamatā nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus lieliem attālumiem, un bieža apstāšanās pieturvietās ietekmē braukšanas ātrumu, līdz ar to tiek būtiski palēnināta autobusa nonākšana galapunktā. Tā rezultātā starppilsētu reģionālajos autobusu maršrutos pasažieru apmaiņa tiek veikta pieturvietās, kuras konkrētā maršrutā ir vispieprasītākās.

Tuvākā lielākā pieturvieta Spuņciemā ir “Spuņupe”, un apstāšanās tajā ir iekļauta 28 reisos virzienā no Rīgas un 25 reisos uz Rīgu (starppilsētu maršruti Nr. 7041 Rīga–Pūre–Talsi, Nr. 7410 Rīga–Kuldīga, Nr. 7938 Rīga–Kandava–Kuldīga, Nr. 7955 Rīga–Ventspils, Nr. 7948 Rīga–Tukums–Talsi–Ventspils).

Ar cieņu, Lilita Pelčere,
valsts SIA “Autotransporta direkcija”
sabiedrisko attiecību speciāliste”


No rakstītā secināms, ka neviens te neko uzreiz neorganizēs. Ir tikai viena iespēja – apkaimes ļaudīm jāsavāc paraksti, lai vismaz aptuveni būtu skaidrs, cik cilvēku izjūt transporta deficītu, tad būtu arguments, kas ļautu tālāk risināt šo jautājumu. Arī “Rīgas Apriņķa Avīze” labprāt palīdzētu šīs problēmas virzībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.