Menu
 

Ikšķiles novada dome neatceļ iedzīvotāju aptauju un vērsīsies Satversmes tiesā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

Ikšķiles novada dome ārkārtas sēdē izskatīts jautājums par Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujas “Ikšķiles novada balsojums” nolikumu, un domes deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu neatcelt aptaujas norisi, pavēstīja Ikšķiles novada pašvaldības pārstāve  Laura Dūša.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš informēja klātesošos, ka divu mēnešu laikā tiks sagatavoti pamatojumi lēmuma pieņemšanai un trīs mēnešu laikā tiks iesniegta prasība Satversmes tiesā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izdotā rīkojuma atcelšanu.

Kā zināms, 25. aprīlī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu, ar kuru tika apturēta Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujas “Ikšķiles novada balsojums” nolikuma darbība, tādēļ saskaņā ar normatīvo aktu prasībām tika sasaukta domes ārkārtas sēde, par kuras norisi savlaicīgi tika informēta arī pašvaldības darbību pārraugošā ministrija.

Pašvaldībā norāda, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji uz Ikšķiles pašvaldības domes ārkārtas sēdi nebija ieradušies un deputātiem nesniedza ministrijas argumentāciju par izskatāmo jautājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.